“Facebook” izstrādā jaunu lietotni, lai palīdzētu bijušajiem ieslodzītajiem reintegrēties sabiedrībā (1)

TVNET/Bloomberg
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Sociālais medijs “Facebook” izstrādā jaunu lietotni, kas palīdzēs ieslodzījumā bijušām personām reintegrēties sabiedrībā. To lietotājiem būs nodrošināts plašs rīku kopums, lai mijiedarbotos ar sabiedrību, tādējādi arī cenšoties novērst nevienlīdzību.

Lai pamatotu šādas platformas nepieciešamību, “Facebook” vadītājs Marks Zakerbergs jau iepriekš ziņojis, ka vēlas, lai kompānija sāktu veidot produktus, kas veicinātu taisnīgumu un mazinātu nevienlīdzību starp rasēm vai konkrētām sabiedrības grupām.

Ņemot vērā, ka lietotne ir tikai attīstības un testēšanas posmā, tā pagājušās nedēļas laikā dažu “Instagram” lietotāju publikāciju plūsmā parādījās kā paziņojums. Sociālā tīkla “Twitter” lietotāja Bekija Ābrahama paguva šo brīdinājumu iemūžināt ekrānuzņēmumā un to parādīt saviem sekotājiem.

Bloomberg: “Trešdien dažu lietotāju “Instagram” plūsmu augšdaļā tika kopīgota jaunas lietotnes reklāma ar nosaukumu “The Re-Entry App”. Reklāmas paziņojums vēsta, ka tiek piedāvāta palīdzība sagatavoties dzīvei pēc cietuma. Topošie aplikācijas lietotāji tiek aicināti noklikšķināt, lai pēcāk piekļūtu lietotnes izmēģinājumam un sniegtu atsauksmes.”

“Facebook” apstiprināja, ka lietotne testa režīmā pie sabiedrības nonākusi nejaušības dēļ, piebilstot, ka pagaidām tā ir pieejama tikai iekšējā vidē, “lai novērstu nepilnības, ar kurām saskaras marginalizētās kopienās esošās personas”.

Kamēr jaunā platforma vēl atrodas attīstības posmā, sabiedrība saskata reintegrācijas lietotnes izstrādes nepieciešamību, tomēr nenoliedz bažas par to, kā “Facebook” izmantos lietotnē ievadītos lietotāja datus un kur tieši šāda informācija tiks glabāta, kam būs piekļuve utt. Līdz šim “Facebook” detalizētu informāciju nav izpaudis.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu