“Manchester United” uzsāk anti-diskriminācijas kampaņu

TVNET/SKY
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Sky

Anglijas Premjerlīgas futbola klubs “Manchester United” ir uzsācis kampaņu “See Red”, lai izkaustu rasismu un diskrimināciju futbolā. Tās ietvaros ir izveidota jauna ziņošanas sistēma, kurā fani var informēt par pārkāpumiem, izmantojot vietni manutd.com/seered.

Jaunā kampaņa balstās uz futbola kluba jau paveikto, kas īstenots ilgstošajā anti-diskriminācijas programmā “All Red All Equal”. Tās ietvaros ir radīts pārdomu pilns video, kurā uzsvērts, kā daudzveidība ir nesusi panākumus klubam, pievēršot lielāku uzmanību tumšādaino un Āzijas spēlētāju neizmērojamam ieguldījumam kluba izaugsmē un panākumu sasniegšanā.

Kampaņa arī mudina līdzjutējus uzņemties atbildību un ziņot par novērotajiem rasisma un cita naida noziegumiem, tādējādi iestājoties par tiem, kas kļuvuši par diskriminējošas vardarbības upuriem.

Saskatot futbola tumšo pusi, priekšplānā izvirzās rasistiska uzvedība un attieksme laukumā un ārpus tā. Diskriminējoši izteikumi ir kļuvuši par būtisku problēmu, ar kuriem saskaras vairums šīs nozares pārstāvji. Kā ziņo “Sky”, futbola kluba biedri neuzskata to par normu, tamdēļ saskata nepieciešamību pēc šādu kampaņu rīkošanas.

Mančestras “United” direktors stāsta: “Diemžēl futbolisti visā valstī turpina saņemt ļaunprātīgu izmantošanu tiešsaistē, šķiet, nebaidoties no neuzticības. “United” ir bijis un vienmēr būs klubs visiem. Mēs neticam, ka īsti fani ir rasistiski, un šodien mēs aicinām šos līdzjutējus pievienoties mums cīņā pret diskrimināciju.”

Futbola klubs ir apņēmies turpināt sadarbību ar Anglijas Premjerlīgu un attiecīgajām varas iestādēm, lai arī turpmāk no sociālo mediju vides izkaustu nelabvēļus.

Neskatoties uz jau īstenoto kampaņu un kustību daudzumu, kuru mērķis ir apkarot rasismu futbolā, vienlīdzības un iekļaušanās organizācijas “Kick It Out” dati liecina, ka laikā no 2019. līdz 2020. gadam rasistiskas vardarbības gadījumi tikai pieauga par 53%.

Skaidrojot savu pozīciju un viedokli par šo problēmu, “Kick It Out” priekšsēdētājs Hermans reiz teicis, ka “rasisma realitāte futbolā ir rasisma realitāte sabiedrībā”. Citiem vārdiem sakot, situācija kāda šobrīd paveras futbola nozarē esošo personu vidū, atspoguļo kopēju stāvokli sabiedrībā - tā ir cīņa ar sistemātiskiem aizspriedumiem un toksisku uzvedību. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu