"airBaltic" izdos neaizstājamos blokķēžu žetonus (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"airbaltic" blokķēžu žetoni
"airbaltic" blokķēžu žetoni Foto: Publicitātes foto

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" izdos neaizstājamos blokķēžu žetonus jeb NFT,  informēja kompānijā.

"airBaltic" pauda, ka būs pirmā lidsabiedrība pasaulē, kas izdos šāda veida žetonus.

Uz žetoniem būs attēlota "Airbus A220-300" lidmašīna ar tās reģistrācijas numuru, kā arī mākslas darbs ar kādu no 14 Latvijas pilsētām, kas 2018.gadā "airBaltic" aptaujā nodēvētas par iemīļotākajām, lai veicinātu tūrismu un valsts atpazīstamību pasaulē.

"airbaltic" blokķēžu žetoni
"airbaltic" blokķēžu žetoni Foto: Publicitātes foto

Kompānijas izpilddirektors Martins Gauss norādīja, ka blokķēžu tehnoloģija ir sevi pierādījusi. "Pēc tam, kad jau kļuvām par pirmo lidsabiedrību, kas kā maksāšanas līdzekli pieņem "Bitcoin", mūsu nākamais solis blokķēžu tehnoloģijā ir piedāvāt neaizstājamos blokķēžu žetonus. NFT tiek izmantoti ne tikai digitāliem mākslas darījumiem, bet var tikt arī izmantoti koncertu biļešu iegādei un citu unikālu priekšmetu pārdošanai, tostarp lidmašīnu biļešu. Ierobežota apjoma NFT izdošana būs kā tūrisma kampaņa Latvijas pilsētām, kas joprojām daudziem ir neatklāti galamērķi," teica Gauss.

Kā ziņots, NFT pēdējā laikā ir kļuvis par populāru digitālā īpašuma autentiskuma apliecinājuma formu. Piemēram, mākslinieka "Beeple" digitāls mākslas darbs šogad martā pārdots kāda britu izsoļu nama rīkotā tiešsaistes izsolē par 69,4 miljoniem dolāru (58,1 miljonu eiro), un tā autentiskumu garantēja NFT.

"airBaltic" pagājušajā gadā kopumā pārvadāja 1,34 miljonus pasažieru, kas ir par 73% mazāk nekā 2019.gadā.

Latvijas valstij pieder 96,14% balsstiesību "airBaltic" kapitālā, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 3,86%.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu