Aizvadītajā nedēļā saslimstība ar Covid-19 pieaugusi par 7,1% (7)

Vairāk slimo bērni un jaunieši
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Cilvēki stāv rindā, lai iekļūtu labdarības veikalā "Hopen" Āgenskalnā, kad no 7.aprīļa atviegloti ierobežojumi tirdzniecībā un atļauts darboties visiem mazajiem veikaliem, bet tirdzniecības vietu ar platību virs 7000 kvadrātmetriem darbība joprojām ierobežota.
Cilvēki stāv rindā, lai iekļūtu labdarības veikalā "Hopen" Āgenskalnā, kad no 7.aprīļa atviegloti ierobežojumi tirdzniecībā un atļauts darboties visiem mazajiem veikaliem, bet tirdzniecības vietu ar platību virs 7000 kvadrātmetriem darbība joprojām ierobežota. Foto: Paula Čurkste/LETA

Šobrīd Latvijā atkal vērojams saslimstības ar Covid-19 pieaugums, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pēdējie apkopotie dati par pagājušo nedēļu. Ja iepriekš  bija samazinājums, tad pagājušās nedēļas pieaugums pret iepriekšējo nedēļu ir 7,1%.  

Turpinot monitorēt saslimstības rādītājus, redzams, ka jaunatklāto gadījumu skaits aizvadītās nedēļas laikā pieaudzis līdz 3503 inficētajiem (pirms septiņām dienām – 3272), jeb vidēji 513 jauni gadījumi dienā.

Nemainīgs un tendenci saglabājošs ir  Covid-19 stacionēto slimnieku rādītājs –

septiņu dienu laikā stacionēto skaits samazinājies par 0,2%, slimnīcās nokļuva vidēji 61 cilvēks dienā (pirms septiņām dienām – 62 stacionētu pacientu dienā).

Novērojot izplatību reģionos, vērojams pieaugums Vidzemē.

Turpina saglabāties saslimstības pieaugums vecuma grupās 10-19 gadi un 20-29 gadi,

tomēr pārējās vecuma grupas, analizējot rādītājus pa divām nedēļām,  kopumā redzams samazinājums. Skatoties konkrētāk  bērnu vecuma grupas, redzams pieaugums vecuma grupās 6-9 gadi un 15-19 gadi.

Strauji pieaudzis Covid-19 infekcijas reproduktivitātes koeficients (R), kas šobrīd ir 1,18 (nedēļu iepriekš 0,83) - tas liecina par infekcijas slimības izplatības pieaugumu.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) pirmdien žurnālistiem sacīja, ka

tuvākajās dienās būs uzmanīgi jāvēro, kā attīstās epidemioloģiskā situācija ar Covid-19 izplatīšanos, un, ja tā turpinās pasliktināties, tad valdībai būs jārīkojas.

Ministrs norādīja, ka epidemiologi brīdina, ka mums ir jābūt prātīgiem un piesardzīgiem, jo ir novērots, ka pēdējās dienās ir nedaudz pasliktinājies saslimstības ar Covid-19 līmenis.

Pieaugot testu skaitam, konstatēts lielāks saslimušo skaits, un situācija vairs neuzlabojas, kā tas bija novērots iepriekš Lieldienu brīvdienās, pauda Pavļuts.

SPKC joprojām aicina īpaši rūpīgi ievērot roku higiēnu, pareizi lietot sejas masku, nosedzot degunu un zodu, kā arī izvērtēt nepieciešamību strādāt attālināti, bet, ja tas nav iespējams, tad nedoties uz darbu un publiskām vietām pat ar mazākajiem elpceļu saslimšanas simptomiem, piemēram, kakla sāpēm, nelielu klepu, paaugstinātu ķermeņa temperatūru.

SPKC uzsver, ka ikviens var ievērot vienu no Covid-19 profilakses pasākumiem – telpu vēdināšanu. Ievērojot visus drošības pasākumus - pieskatot mazus bērnus un dzīvniekus - ieteicams vēdināt telpas vairākas reizes dienā, plaši atverot logus, lai svaigais gaiss pēc iespējas vairāk cirkulētu telpā. Īpaši aktuāli tas ir mājsaimniecībās, kur uzturas vairāki ģimenes locekļi, kā arī darbavietās un izglītības iestādēs, kur mācību process notiek klātienē.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu