Latvijā martā bijusi zemāka gada inflācija nekā ES un eirozonā vidēji

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Patrick Daxenbichler, Shutterstock.

Latvijā martā bijusi zemāka gada inflācija nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina piektdien publiskotie ES statistikas biroja "Eurostat" dati.

Gada inflācija Latvijā, tāpat kā Kiprā, martā bijusi 0,3%. Augstākā inflācija pagājušajā mēnesī bijusi Polijā (4,4%), Ungārijā (3,9%), Rumānijā un Luksemburgā (abās valstīs 2,5%), Čehijā (2,3%), Zviedrijā (2,1%), kā arī Austrijā un Vācijā (abās valstīs 2%).

Martā salīdzinājumā ar 2020.gada trešo mēnesi inflācija reģistrēta visās ES dalībvalstīs, izņemot Grieķijā, kur bijusi gada deflācija 2% apmērā.

Lietuvā, tāpat kā Horvātijā un Beļģijā, inflācija martā bijusi 1,6%, bet Igaunijā, tāpat kā Dānijā, inflācija veidojusi 0,9%.

ES vidēji gada inflācija martā bijusi 1,7%, bet eirozonā tā veidojusi 1,3%.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi - februāri - patēriņa cenas martā gan ES, gan eirozonā pieaugušas par 0,9%.

Latvijā salīdzinājumā ar februāri patēriņa cenas martā pieaugušas par 0,8%, Lietuvā tās mēneša izteiksmē palielinājušās par 1%, bet Igaunijā sarukušas par 0,3%. Visaugstākā mēneša inflācija bijusi Spānijā (1,2%), bet mēneša deflācija fiksēta vien Igaunijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu