"Tet" padomē plānots nomainīt Brazovski

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
 Finanšu nozares asociācijas valdes loceklis Jānis Brazovskis
Finanšu nozares asociācijas valdes loceklis Jānis Brazovskis Foto: Ieva Leiniša/LETA

Tehnoloģiju uzņēmumā SIA "Tet" padomē plānots nomainīt tās pašreizējo locekli Jāni Brazovski, izriet no "Tet" valsts kapitāldaļu turētāja SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" ("Possessor") pārstāvju paustā aģentūrai LETA.

Šonedēļ izsludināts konkurss uz divu "Tet" padomes locekļu amatiem. Pēc "Possessor" pārstāvju vēstītā, pašreiz viena padomes locekļa vieta ir vakanta un ir jāievēlē jauns padomes loceklis.

Savukārt, piemērojot Korporatīvās pārvaldības kodeksā noteikto, kas paredz, ka padomes locekļi tiek ievēlēti uz termiņu ne ilgāku par pieciem gadiem, plānots nomainīt vienu Latvijas puses nominēto padomes locekli, kurš "Tet" padomē darbojas ilgāk.

Konkrētu padomes locekļa vārdu "Prossessor" gan neminēja, tomēr, kā liecina "Firmas.lv" informācija, tad Brazovskis "Tet" padomē ir kopš 2013.gada. Savukārt Dans Olovs Strembergs, Reičela Cecīlija Samrēna, Hannu Mati Mekinens un Ilvars Pētersons, kā arī padomes priekšsēdētājs Klāvs Vasks uzņēmuma darbojas kopš šā gada marta beigām.

Jau vēstīts, ka "Possessor" izsludinājusi konkursu uz "Tet" divu padomes locekļu amatiem.

Konkurss uzslidināts uz padomes locekļa amatu ar kompetenci finanšu jautājumu jomā, kā uz padomes locekļa amatu ar kompetenci risku pārvaldības un iekšējās kontroles sistēmas jomā.

"Tet" padomes locekļiem mēneša bruto atlīdzība paredzēta līdz 2400 eiro.

Pretendenti pieteikties konkursam var līdz 2021.gada 14.jūnijam.

2020.gadā "Tet" strādāja ar 178,293 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,2% mazāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma peļņa samazinājās par 8,5% un bija 30,078 miljoni eiro. Savukārt "Tet" koncerna apgrozījums 2020.gadā bija 222,644 miljoni eiro, kas ir par 1,6% mazāk nekā 2019.gadā, kamēr koncerna peļņa saruka par 16,1% un bija 30,389 miljoni eiro.

"Tet" pieder valstij "Possessor" personā (51%) un telekomunikāciju kompānijas "Telia Company" meitasuzņēmumam "Tilts Communications" (49%). "Tet" grupā ir uzņēmumi "Tet", "Citrus Solutions", "Data Experts", "Helio Media" un "Baltijas datoru akadēmija". "Tet" pieder 23% SIA "Latvijas mobilais telefons" kapitāldaļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu