Plešs: Ar investīciju projektiem piešķirto naudu pašvaldībās sakārtos ceļu tīklus un izveidos īres dzīvokļus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs Foto: Paula Čurkste/LETA

Aizdevumos jeb investīciju projektos pašvaldībām šogad piešķirti vairāk nekā 45 miljoni eiro, kas ir paredzēti ceļu tīklu sakārtošanai, īres dzīvokļu izveidošanai un citiem mērķiem, šodien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem pavēstīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP).

Tāpat ir pieejami līdzekļi grantiem jeb augstas gatavības projektiem un ir paredzēts atbalstīt vairāk nekā 20 dažādus projektus, kas sniegs ieguldījumu reģionālajā attīstībā, norādīja ministrs.

Pēc koalīcijas sanāksmes preses konferencē, atbildot uz jautājumu, vai viņa nesenā vizītē Līvānos, kuru vada politiķa partijas pārstāvis, vērtējama administratīvo resursu izmantošana priekšvēlēšanu laikā, Plešs akcentēja, ka aktīvi tiekas ar pašvaldību pārstāvjiem, nedala tās pēc partejiskās piederības un vienkārši dara savu darbu.

Kā ziņots, 27.maijā valdība atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sagatavoto rīkojuma projektu "Par atbalstītajiem pašvaldību investīciju projektiem valsts aizdevumu piešķiršanai Covid-19 izraisītās krīzes seku mazināšanai un novēršanai", piešķirot valsts aizdevumu tiem pašvaldību investīciju projektiem, kas izvērtēti projektu pieteikumu vērtēšanas trešajā kārtā.

Kā informēja VARAM, trešajā projektu kārtā tika izvērtēts 41 investīciju projekts no 28 pašvaldībām. Atbalstīts 31 investīciju projekts par kopējo finansējumu - 10,8 miljoni eiro, bet aizņēmuma apmēru - gandrīz deviņi miljoni eiro.

Līdzīgi kā iepriekšējās kārtās, arī šoreiz populārākais aizdevumu mērķis ir transporta infrastruktūras attīstība. Ielas, ceļi un ar tiem saistīti ir 22 projekti no 18 pašvaldībām, tiltu, pārvadu un estakāžu būvniecībai vai pārbūvei atbalstīti divu pašvaldību projekti, tāpat atbalstīts viens projekts attālinātiem un bezkontakta pakalpojumiem, divi par pievienošanu centralizētiem kanalizācijas un ūdensapgādes tīkliem, viens par higiēnas prasību nodrošināšanu bērnudārzos, divi projekti par ēku vai tās daļu pielāgošanu pašvaldības pakalpojumu sniegšanai un viens projekts īres dzīvokļu izveidošanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu