Kuldīgas slimnīcā pasaulē nākuši dvīņu puikas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Maijā Kuldīgas slimnīcā piedzimuši dvīņu puikas, informēja SIA "Kuldīgas slimnīca" sabiedrisko attiecību speciāliste Signeta Lapiņa.

Dvīņu zēni - Gvido un Vigo - pasaulē ar vienas minūtes starpību nāca 19.maijā alsundznieku ģimenē. Pirmais puisēns piedzimstot svēra 2,33 kilogramus (kg), bet otrais - 2,42 kg. Abi bija 48 centimetrus (cm) gari.

Maijā Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā piedzima 37 bērni - 17 meitenes un 20 zēni, tajā skaitā dvīņu puikas.

Maijā piedzima arī šī gada 200.bērniņš - meitenīte Odrija - 57 cm gara un 4,075 kg smaga.

Smagākais šī mēneša bērniņš bija puisītis no Saldus, kurš piedzimstot svēra 4,68 kg, savukārt vieglākais - dvīņu zēns (2,33 kg). Garākie bija vairāki 57 cm gari bērniņi, bet īsākie - 48 cm, stāstīja Lapiņa.

Vidējais dzemdētājas vecums maijā - 30,53 gadi, robežās no 19 līdz 41 gadam.

Māmiņas Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļu par vietu, kur pasaulē laist mazuli, bija izvēlējušās no Saldus novada - desmit, Kuldīgas - septiņi, Kandavas un Talsu novadiem pa - pieciem no katra, Brocēnu novada - trīs un citiem novadiem.

Teju visas meitenītes maijā tikušas pie sava unikālā vārda. Vienai meitenei doti divi vārdi - Luīze Hanna. Zēniem populārākais vārds - Dāvids.

Līdz 2.jūnijam Dzemdību nodaļā piedzimuši 211 mazuļi - 103 zēni un 108 meitenes, kas ir par desmit bērniem vairāk, salīdzinot ar pagājušo gadu, kad līdz 2.jūnijam pasaulē bija nācis 201 bērniņš, sacīja Lapiņa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu