Andrejsalā plānots uzbūvēt septiņstāvu viesnīcu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas pilsētas Arhitektu kolēģijas sēdē, kurā tiek apspriests Andrejsalas un Eksporta ostas attīstības projekts.
Rīgas pilsētas Arhitektu kolēģijas sēdē, kurā tiek apspriests Andrejsalas un Eksporta ostas attīstības projekts. Foto: Agnese Gulbe/LETA

Ar ekspolitiķi Aināru Šleseru saistītais uzņēmums SIA "Mācību centrs Andrejsala" plāno būvēt septiņstāvu apartamentu viesnīcu Andrejsalā, Andrejostas ielā 27 pie Eksporta ielas un Pētersalas ielas krustojuma, sacīja "Mācību centrs Andrejsala" valdes priekšsēdētājs Valters Māziņš.

Viņš stāstīja, ka šovasar tiks sākta plānoto četru viesnīcas ēku projektēšana, savukārt viesnīcas būvdarbi varētu sākties ne ātrāk kā 2022.gada nogalē.

"Tā būs pirmā jaunbūve Andrejsalā, būtībā neliels kvartāls, ar kuru tiks sākta Andrejsalas detālplānojuma īstenošana. Patlaban iecere paredz izveidot viesnīcu ar vairāk nekā 300 numuriem, bet projektēšanas laikā to skaits vēl var mainīties," teica Māziņš.

Plānots, ka apartamentu viesnīca nebūs klasiska viesnīca, bet tajā būs iespēja noīrēt numuru uz ilgāku laika periodu, piemēram, pāris mēnešiem vai gadu, skaidroja Māziņš.

Patlaban vēl nav aplēstas iespējamās investīcijas viesnīcas projektā, tās varētu būt skaidras pēc projekta pabeigšanas, sacīja Māziņš. Viņš norādīja, ka projektā būs jāatrisina jauni Andrejostas ielas satiksmes pieslēgumi pie Eksporta ielas un Pētersalas ielas, arī tie ietekmēšot nepieciešamās investīcijas.

Jautāts, vai plānotajai viesnīcas ēkai blakus esošā ostas Krasta stacija arī iekļaujas šajā projektā, Māziņš sacīja, ka stacijas ēkai ir atsevišķs rekonstrukcijas projekts, kuram arī jau ir izsniegta būvatļauja un sāksies projektēšana.

Krasta stacijas ēku pēc rekonstrukcijas plānots izmantot galvenokārt biroju telpām, taču tajā paredzēta arī publiskā telpa, piemēram, sanāksmju telpas. Māziņš piebilda, ka ēkai vidū ir liels foajē, kuru nākotnē varētu izmantot dažādām īslaicīgām mākslas ekspozīcijām.

Būvniecības informācijas sistēmas pieejamā informācija liecina, ka šo projekta ieceri 10.jūnijā akceptējusi Rīgas pilsētas būvvalde un kopš 14.jūnija ir spēkā ēku projektēšanai izsniegtā būvatļauja. Patlaban projektam ir izpildīti būvprojektēšanas nosacījumi.

Apartamentu viesnīcas ēku skiču projektu izstrādājis "Diānas Zalānes projektu birojs".

"Mācību centrs Andrejsala" 2020.gadā strādāja ar 166 925 eiro apgrozījumu un cieta 3958 eiro zaudējumus, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Mācību centrs Andrejsala" reģistrēts 2005.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 6 740 280 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir SIA "Jaunrīgas attīstības uzņēmums", bet patiesais labuma guvējs ir Ainara Šlesera dēls Edvards Šlesers.

Jau ziņots, ka arī Rīgas jahtu centra "Andrejosta" teritorijā, Eksporta ielā 1D un 1E, plānots uzbūvēt jaunu biroju ēku un divas viesnīcas. Projekta pasūtītājs ir SIA "Rīgas jahtu centrs "Andrejosta"", projekta autors SIA "f.l.tadao&lukševics".

Teritorijā plānotas divstāvu viesnīcas jaunbūve (teritorijas dienvidu gals) ar kopējo platību 3635,6 kvadrātmetri, sešstāvu A klases biroju ēkas jaunbūve (teritorijas vidus) ar kopējo platību 8494,7 kvadrātmetri un sešstāvu viesnīcas jaunbūve (teritorijas ziemeļu gals) ar kopējo platību 4602,1 kvadrātmetrs.

"Rīgas jahtu centrs "Andrejosta"" ir reģistrēta 1993.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 4 890 332 eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir SIA "Inpo 1" (65,25%), Pāvels Holodņuks (20,69%), Viktors Vasiļjevs (9,54%) un Pēteris Azāns (4,52%). Savukārt "Inpo 1" vienīgais īpašnieks ir SIA "Privāto aktīvu pārvalde", bet patiesās labuma guvējas ir Kristiāna Lībane-Šķēle, Madara Šķēle-Dupate un Anete Šķēle-Pētersone.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu