Luminor ekonomists: Ekonomika atgūstas vairākas reizes straujāk nekā pēc iepriekšējās krīzes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Igaunijas Luminor bankas galvenais ekonomists Tinu Palma uzskata, ka dažādu valstu ekonomika daudzreiz ātrāk atgūstas no koronavīrusa izraisītās krīzes, salīdzinot ar 2008. gada finanšu krīzi.

Palms atzīmēja, ka bankas kopā ar megaregulatoriem spēja novērst situāciju, kad finanšu pieplūdums ekonomikā krīzes dēļ tiek ievērojami samazināts, turpinot piedāvāt aizdevumus un pārfinansēt parādus pat krīzes virsotnē, svētdien ziņo Igaunijas raidsabiedrība ERR.

Pēc Luminor analītiķa domām, tuvākajā nākotnē ekonomiskās perspektīvas joprojām ir optimistiskas, un ES valstu ekonomika līdz ar koronavīrusa ierobežojumu atvieglošanu uzrāda strauju atveseļošanos.

Pēc Palma domām, palielinoties iedzīvotāju vakcinācijas apjomam pret COVID-19 un atvieglojot ierobežojumus, otrajā ceturksnī ekonomiskā izaugsme attīstītajās valstīs paātrināsies. Tajā pašā laikā eirozonā uzņēmumu un patērētāju uzticība pat pārsniedz pirmskrīzes līmeni, un izaugsme notiek ne tikai rūpniecībā, bet arī dažādās pakalpojumu nozares nozarēs. Augošās nodarbinātības gaidas ļauj prognozēt, ka bezdarbs sāks samazināties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu