Nepilnības masveida testēšanā liedz bērniem interešu nodarbības

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kaut arī siekalu analīžu paraugu nodošana skolās norit jau otro nedēļu, haosa šajā jomā netrūkst, un, tā kā testu atbildes sūta centralizēti skolām, nevis katram vecākam individuāli, daļa bērnu netiek ielaisti mākslas, mūzikas, sporta un citās profesionālās ievirzes skolās, ceturtdienas vakarā vēsta LTV “Panorāma”.

Piemēram, desmitgadīgā Lauma mācās Rīgas Ziepniekkalna sākumskolā, kurā skolēnu testēšanu nodrošina "MFD" laboratorija. Skolai tā pavēstījusi, ka uz 1. septembri nevienam bērnam koronavīrusa nav, bet vecākiem individuālas atbildes tā arī nesniegšot.

Līdz ar to uz skolu meitene doties drīkst, bet basketbolu nevar spēlēt. Laumas tētis Uģis Sala LTV “Panorāmai” sacīja: “Šis laiks, kas ir pavadīts mājās, visiem ir ļoti grūts. Tāpēc bērni ir kā ķīlnieki. Jo grūti ir viņiem paskaidrot, ka te tu drīksti iet un viss ir kārtībā, bet tur tu nedrīksti iet, jo mēs nevaram dabūt kaut kādu papīru. Tad es saprotu, ka nav nekāda mehānisma, lai bērns tiktu. Jo bērni ļoti pārdzīvo. Viņi grib.”

Arī mūzikas skolas ir vieta, kurā satiekas bērni no dažādām izglītības iestādēm, tāpēc nevakcinētajiem obligāti iekštelpās jāvalkā maska un ienākot jāuzrāda derīgs Covid-19 sertifikāts. Ja to nevar, neatkarīgi no apstākļiem bērns tālāk pa durvīm iekšā ielaists netiks.

Izglītības ministrija kopā ar Veselības ministriju šodien pārrunāja šo situāciju un aicina interešu izglītībā ielaist bērnus, kas sagādājuši zīmi no skolas, jo citu variantu nav.

Plašāk skaties LTV sižetā

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu