Militāro mācību organizēšana: gatavos priekšlikumus pārpratumu novēršanai (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Zemessardzes 1. Rīgas brigāde piedalās militārajās mācībās "Namejs 2021". Ilustratīvs foto
Zemessardzes 1. Rīgas brigāde piedalās militārajās mācībās "Namejs 2021". Ilustratīvs foto Foto: Latvijas armija/Armīns Janiks

Aizsardzības ministrija (AM) un armija sagatavos priekšlikumus, lai nākotnē novērstu pārpratumus militāro mācību organizēšanai pilsētvidē, pastāstīja AM runasvīrs Kaspars Galkins.

Nedēļas nogalē sociālajos tīklos plašu rezonansi izraisīja video, kurā bija redzama kāda sieviete ar bērnu rokās, kura Skolas ielā gāja garām netālu no AM Rīgas ielās notiekošajām mācībām. Brīdī, kad sieviete gāja garām kādam karavīram, viņš izšāva mācību munīciju, sabiedējot abus garāmgājējus. Minētais video Krievijā izmantots arī propagandas mērķiem.

Galkins skaidroja, ka jebkuru mācību neatņemama sastāvdaļa ir secinājumu pieņemšana. Arī par minēto epizodi AM un Nacionālie bruņotie spēki (NBS) sagatavos priekšlikumus, kā papildus informēt sabiedrību un novērst pārpratumus.

AM pārstāvis gan uzsvēra, ka mūsdienu tehnoloģiju iespējas ļaut informēt plašu sabiedrības daļu, tomēr acīmredzot ir gadījumi, kad nepieciešami vēl kādi citi risinājumi.

Īsziņu sūtīšana uz mobilajiem telefoniem un bukletu izsūtīšana uz iedzīvotāju pastkastītēm atsevišķās situācijās var nostrādāt, taču šiem risinājumiem ir arī trūkumi.

Galkins norādīja, ka arī iepriekšējos gados mācības notikušas Rīgas ielās ar mācību munīcijas izmantošanu, taču toreiz sabiedrība bija pilnībā saprotoša un nekādi pārpratumi netika konstatēti.

Jau ziņots, ka sieviete, kura nedēļas nogalē kopā ar bērnu Rīgā gāja garām mācību "Namejs 2021" izspēlei un kuru ar mācību šaušanu pamatīgi izbiedēja, iepriekš tika brīdināta un aicināta izvēlēties citus apiešanas ceļus, pirmdien vēstīja NBS.

"Esam noskaidrojuši apstākļus saistībā ar mācību "Namejs 2021" norisi Rīgā. Mācību norises vietā atradās karavīri, kuri informēja garāmgājējus, aicinot izvēlēties citus apiešanas ceļus. Tika uzrunāta arī video materiālā redzamā sieviete ar bērnu, kura no šī aicinājuma atteicās," vēsta NBS.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu