SIA "Tet" valdē darbu sāk Dmitrijs Ņikitins (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Tehnoloģiju kompānijas SIA "Tet" valdē darbu sāk uzņēmuma galvenais tehnoloģiju direktors Dmitrijs Ņikitins, kurš uzņēmumā atbild par tehnoloģiju risinājumu izpēti, attīstību, ieviešanu un uzturēšanu, informē "Tet" pārstāvji.

Valdes priekšsēdētāja Ulda Tatarčuka vadībā darbu turpina divi valdes locekļi - galvenais finanšu direktors Gints Bukovskis un cilvēku un vides dienesta direktore Ingrīda Rone. Valdes sastāvu apstiprinājusi "Tet" padome un dalībnieku sapulce.

Ņikitins darbu "Tet" sāka 2008.gadā un kopš 2013.gada ieņēmis vadošus amatus - bijis Biznesa klientu atbalsta sektora vadītājs, Ārējo klientu atbalsta nodaļas vadītājs, Tīkla darbības vadības daļas direktors un Informācijas tehnoloģiju daļas direktors. Vienlaikus ar darbu "Tet" valdē, Ņikitins turpinās pildīt galvenā tehnoloģiju direktora amata pienākumus, par kuriem ir atbildīgs no šī gada augusta.

Ņikitinam ir plaša pieredze jaunu tehnoloģiju risinājumu izpētē, attīstībā un ieviešanā, uzņēmuma digitālajā transformācijā, informācijas tehnoloģiju (IT) stratēģijas izveidē un pārvaldībā, tostarp augstu attīstītas kompetences tādās jomās kā "agile", "DevOps", programmatūras izstrāde, tīkla pārvaldība un LEAN procesu pilnveide.

"Tet" pieder valstij SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" ("Possessor") personā (51%) un telekomunikāciju kompānijas "Telia Company" meitasuzņēmumam "Tilts Communications" (49%). "Tet" grupā ir uzņēmumi "Tet", "Citrus Solutions", "Data Experts", "Helio Media" un "Baltijas datoru akadēmija". "Tet" pieder 23% SIA "Latvijas mobilais telefons" kapitāldaļu.

"Tet" koncerna apgrozījums 2020.gadā bija 222,644 miljoni eiro, kas ir par 1,6% mazāk nekā 2019.gadā, kamēr koncerna peļņa saruka par 16,1% un bija 30,389 miljoni eiro. Savukārt "Tet" pērn strādāja ar 178,293 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,2% mazāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma peļņa samazinājās par 8,5% un bija 30,078 miljoni eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu