Ādažu poligona kaķis, kurš "uzspridzināja" soctīklus, - Pom-Poms (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Par īstu pašmāju interneta hitu kļuvis Ādažu poligonā mītošais rudais runcis, kurš pamanījās nokļūt vienā fotogrāfijā ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu laikā, kad augstā amatpersona bija ieradusies Latvijā, lai piedalītos alianses ārlietu ministru sanāksmē.

Kā portālam TVNET pastāstīja Nacionālo bruņoto spēku komandiera preses virsniece Sandra Brāle, Ādažu bāzē mīt pat veseli divi kaķi.

Rudais runcis, kurš nu kļuvis par īstenu slavenību, tiek dēvēts vairākos vārdos. Daži no NATO Kaujas grupas karavīriem viņu dēvējot par Pom-Pomu, daži - par Tutunu, bet Latvijas karavīri minku iesaukuši par Bultu, jo - cik ātri parādījies, tik ātri viņš parasti arī protot nozust.

Par kaķa labklājību un vēdera piepildīšanu rūpējoties vairāki karavīri, tāpēc ēdiena bļodiņas vienmēr ir pilnas. Kā paši smej – lai Pom-Poms jeb Bulta vairāk laika velta kaujas uzdevumu veikšanai, nevis galvas lauzīšanai par medījuma iegūšanu.

Rudais kaķis Ādažu bāzē mitinās aptuveni gadu, taču Pom-Poms nav vienīgais četrkājainais radījums Ādažu bāzē, viņam ir arī dienesta biedrene – pelēkā kaķene Lusia, kas gan esot bailīgāka un no dalības publiskos pasākumos līdz šim atturējusies.

Tā kā bāzes teritorijā pēdējā laikā bieži manīta lapsa, tad abu kaķu mājvietas ir pārceltas tuvāk ierindas laukumam. Rudais kaķis biežāk gan uzturoties pie Karavīru kluba, un kā nu ne – tieši tajā ēkā atrodas Ādažu bāzes kafejnīca!

Foto: NBS Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes arhīvs

Savukārt Lusias mājiņa ierīkota pie kazarmām, kurās dzīvo NATO kaujas grupas Polijas kontingenta karavīri. Kaķu būdiņu rotā simbolisks uzraksts - QRF LUSIA, kas saīsinājumā no quick reaction force nozīmē – ātrie reaģēšanas spēki. Savukārt otra mājiņa iekārtota kā ziemas miteklis, jo tajā ir segas, lai kaķim siltāk. Redzams, ka arī Lusia tiek ļoti labi barota, jo bļodiņā ir gan kaķu sausā barība, gan sardeļu ripiņas.

Tieši šā iemesla dēļ Lusias mājvietu regulāri apmeklē arī Pom-Poms, īpaši tad, kad bļodas pilnas un pašas saimnieces nav klāt. Ceļš uz Lusias mājām ved tieši pāri ierindas laukumam, kas tika šķērsots arī liktenīgajā 29. novembra pēcpusdienā visu augsto viesu deguna galā.

Foto: Ādažu bāzes kaķis Bulta. Foto: Mehanizētās kājnieku brigādes arhīvs

Kā pastāstīja Brāle, rudais runcis Pom-Poms ir biežs viesis arī citās ceremonijās, kas notiek ierindas laukumā. Mincis nav no bailīgajiem: arī izvades laikā un, skanot zalvēm, viņš pārliecinoši turpina savu ceļu. Tiesa, Lusia vēl nav manīta pasākumos, toties pašam Pom-Pomam jau tapis savs Twitter konts.

Tāpat “Sargs.lv” aicina visus piedalīties “Latvijas armijas” sociālajā vietnē “Facebook” izsludinātajā konkursā, komentārā rakstot – ko, soļojot parādes priekšgalā, par NATO ģenerālsekretāra vizīti savā militārajā bāzē domā rudais kaķis?

Atbildes tiks gaidītas līdz piektdienas, 3. decembra, pulksten 15.00, un trīs interesantāko atbilžu autori saņems vērtīgas pārsteiguma balvas.

Jau vēstīts, ka Aizsardzības nozares vadība 29. novembrī Ādažu bāzē tikās ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu, kurš bija ieradies Latvijā piedalīties alianses ārlietu ministru sanāksmē.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu