Kokrūpniecības federācija atbalsta Meļņa iecelšanu LVM valdes priekšsēdētāja amatā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
AS "Latvijas valsts meži" (LVM) valdes priekšsēdētājs Arnis Melnis.
AS "Latvijas valsts meži" (LVM) valdes priekšsēdētājs Arnis Melnis. Foto: Publicitātes foto

Latvijas kokrūpniecības federācija (LKF) atbalsta VAS "Latvijas valsts meži" (LVM) padomes lēmumu par LVM valdes priekšsēdētaju iecelt Arni Melni, kurš esot "vienu no visvairāk pieredzējušiem meža nozares vadītājiem".

LKF uzskata, ka Meļņa ilggadējā pieredze meža nozarē, tās procesu, mežsaimniecības un Latvijas koksnes pārstrādes kompleksa pārzināšana, kā arī padziļinātās zināšanas par LVM darbību, vadot uzņēmuma pamatbiznesa procesus kopš uzņēmuma izveides, ir ļoti būtiskas meža nozares turpmākajai attīstībai nākamajos gados.

LKF izpilddirektors Kristaps Klauss, "ņemot vērā ļoti sarežģīto laiku meža nozarē un gana neskaidros nākotnes izaicinājumus", novēl Melnim spēku un izturību vadīt LVM tā, "lai ne vien uzņēmums, bet arī visa nozare spētu sekmīgi attīstītos sarežģītajos laikos, kas mūs sagaida, un iznāktu no tā vēl stiprāka, vēl vienotāka un Eiropas līmenī konkurētspējīgāka".

Jau ziņots, ka LVM padomes ārkārtas sēdē pirmdien par jauno uzņēmuma valdes priekšsēdētāju iecelts līdzšinējais LVM valdes loceklis Melnis, kurš uzņēmuma vadībā strādā kopš tā dibināšanas 1999.gadā.

Par jauna valdes priekšsēdētāja iecelšanu LVM padome lēma pēc ilggadējā uzņēmuma vadītāja Roberta Strīpnieka lēmuma atstāt amatu no 31.decembra.

LVM padomes priekšsēdētājs Edmunds Beļskis norāda, ka padomes mērķis, izraugoties jauno valdes priekšsēdētāju, ir nodrošināt stabilitāti, kas balstīta uz profesionālu kompetenci, LVM darbības un meža nozares pārzināšanu.

"Melnis ir LVM vadītājs ar gandrīz četrdesmit gadu pieredzi mežsaimniecības jomā un kopā ar jau esošo vadības komandu spēs turpināt pārliecinošu uzņēmuma izaugsmi, gādājot gan par ikdienas darbības nodrošināšanu, gan stratēģisku iniciatīvu ieviešanu," komentē Beļskis.

Tāpat ziņots, ka Strīpnieks pēc vairāk nekā 20 gadiem amatā nolēmis atstāt uzņēmumu, lai no nākamā gada sākuma kļūtu par lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrības "Latraps" vadītāju.

LVM informē, ka konkurss uz valdes priekšsēdētāja amatu tiks rīkots vēlāk, bet pagaidām uzņēmuma padome iecēlusi valdes priekšsēdētāju no citu valdes locekļu vidus.

LVM valdē strādā arī Jānis Lapiņš, Gints Bumbieris un Edvīns Zakovics.

Strīpnieks bijis LVM valdes priekšsēdētājs kopš uzņēmuma dibināšanas 1999.gada oktobrī.

LVM apgrozījums 2020.gadā bija 349,693 miljoni eiro, kas ir par 6,8% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 40,7% un bija 62,286 miljoni eiro. LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja ir Zemkopības ministrija.

LKF ir dibināta 2000.gada augustā, apvienojot meža nozares atsevišķas asociācijas, lai kopīgiem spēkiem strādātu pie mežsaimniecības, kokrūpniecības un mēbeļrūpniecības attīstības un konkurētspējas celšanas Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu