Prāmju operators "Tallink Grupp" pērn pārvadājis par 20,6% mazāk pasažieru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Prāmju operatora "Tallink Grupp" 2021.gadā visos maršrutos kopumā pārvadāja 2 961 975 pasažierus, kas ir par 20,6% mazāk nekā 2020.gadā, kad tika pārvadāti 3 732 102 pasažieri.

Pārvadāto pasažieru skaits kompānijas maršrutos starp Somiju un Zviedrija, Igauniju un Somiju, Latviju un Zviedriju salīdzinājumā ar 2020.gadu ir samazinājies, maršruts starp Latviju un Zviedriju tika pilnībā apturēts visu 2021.gadu, savukārt divi kuģi maršrutā starp Somiju un Zviedriju atgriezās tikai gada otrajā pusē, kamēr 2021.gada pirmajā pusē bija spēkā ceļošanas ierobežojumi.

Vienīgais maršruts, kurā pērn palielinājās pasažieru skaits, salīdzinot ar 2020.gadu, bija Tallina-Stokholma, kura darbība tika atsākta 2021.gada jūlijā, pēc gandrīz pusotra gadu pārtraukuma no 2020.gada marta.

Pērn samazinājās arī pārvadāto pasažieru transportlīdzekļu skaits. Gada laikā visos uzņēmuma maršrutos kopumā tika pārvadāti 602 033 pasažieru transportlīdzekļi, kas ir par par 14,3% mazāk nekā 2020.gadā.

Neskatoties uz pārvadāto pasažieru un pasažieru transportlīdzekļu skaita samazinājumu, uzņēmumam gada laikā izdevies par 2,6% palielināt pārvadāto kravas vienību apjomu līdz 369 170 vienībām. Pārvadāto kravu pieaugums vērojams maršrutos starp Igauniju un Somiju un starp Igauniju un Zviedriju, savukārt maršrutā starp Somiju un Zviedriju pārvadāto kravas vienību skaits bija tikai nedaudz mazāks nekā 2020.gadā.

"Tallink Grupp" valdes priekšsēdētājs Pāvo Negene norāda, ka 2021.gads vēl neatnesa ļoti gaidītās pandēmijas beigas un pienācīgu atveseļošanos, kas nozīmē, ka lielāko gada daļu uzņēmums turpināja domāt ārpus ierastā un tradicionālā, arvien ģenerējot un īstenojot dažādas idejas un veidus, kā nodrošināt cilvēku pārvietošanos un preču kustību plašu un izvērstu ceļošanas ierobežojumu apstākļos.

Nāgene pauž, ka 2021.gadā ceļotāju skaits bija mazāks, nekā cerēts, bet uzņēmums ir gandarīts, ka gada otrajā pusē pasažieru skaits pieauga par gandrīz 21%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Tas ļāvis "Tallink Grupp" gada otrajā pusē atkārtoti atvērt dažus no populārākajiem maršrutiem, kas pandēmijai uzsākoties, tika apturēti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu