"airBaltic" pērn palielinājusi ilgtspējīgas aviācijas degvielas izmantošanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"airBaltic" lidmašīna.
"airBaltic" lidmašīna. Foto: airBaltic

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" 2021.gadā palielinājusi ilgtspējīgas aviācijas degvielas (SAF) izmantošanu par 20% salīdzinājumā ar 2020.gadu, informēja "airBaltic" pārstāvji.

Uzņēmumā skaidro, ka tas panākts sadarbībā ar degvielas tirgotāju "Neste" un citiem degvielas piegādātājiem "airBaltic" tīklā.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss norāda, ka uzņēmuma vīzija paredz, ka tas kļūs par ilgtspējīgu pārvadātāju Eiropas Savienības (ES) aviācijas tirgū. Gauss pauž pārliecību, ka SAF degvielai būs nozīmīga loma, lai nodrošinātu aviācijas nozares nākotni un palīdzētu visiem iesaistītajiem samazināt savu ietekmi uz vidi.

Lidsabiedrībā informēja, ka pērn 28.decembrī "airBaltic" reiss "BT302" no Helsinkiem uz Rīgu tika veikts, izmantojot degvielas maisījumu, ko veidoja 37% "Neste" "MY Sustainable Aviation Fuel" piešķirtās degvielas un 63% tradicionālās fosilās reaktīvās degvielas. Tādējādi tas bija līdz šim lielākais ilgtspējīgas degvielas īpatsvars, ko "airBaltic" izmantojusi kādā lidojumā.

"Neste" "MY Sustainable Aviation Fuel" ilgtspējīgā aviācijas degviela tīrā veidā un savā aprites ciklā samazina siltumnīcefekta izraisošo gāzu emisijas pat par 80% salīdzinājumā ar fosilo reaktīvo degvielu.

"Neste" pārdošanas, mārketinga un pakalpojumu vadītājs Tomass Kulola norāda, ka "Neste" apņēmusies palīdzēt aviācijas nozarei sasniegt izvirzītos mērķus klimata jautājumos. Uzņēmums izstrādājis lietošanai gatavu risinājumu, kas sniedz tūlītēju risinājumu lidmašīnu radītu siltumnīcefekta izraisošo gāzu emisiju samazināšanai.

"airBaltic" vides pārvaldība balstīta uz nepārtrauktu un sistemātisku uzlabojumu ieviešanas principu. Tā ir apzinājusi galvenos savas darbības vides aspektus, to ietekmi, riskus un iespējas, kā arī izvirzījusi ar tiem saistītus mērķus.

"airBaltic" pašlaik lidojumus veic tikai ar viena tipa 32 "Airbus A220-300" lidmašīnām, kas šobrīd ir videi draudzīgākie komerciālie lidaparāti pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu