"Līvu akvaparka" pārvaldītāja zaudējumi pērn sasnieguši 860 000 eiro (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Atpūtas kompleksa "Līvu akvaparks" pārvaldītājs SIA "Akvaparks" pagājušā gadā strādājis ar 860 000 eiro zaudējumiem, pavēstīja "Akvaparka" pārstāvji, atsaucoties uz kompānijas operatīvajiem finanšu rādītājiem.

Uzņēmumā atzīmē, ka valdības noteiktā Covid-19 ārkārtējā stāvokļa un vairākkārtējo mājsēžu dēļ "Līvu akvaparkam" 2021.gadā saimnieciskā darbība kopumā bija atļauta tikai četrus mēnešus, turklāt ar būtiskiem apmeklētāju skaita ierobežojumiem. Pārējos astoņus gada mēnešus, daudzfunkcionālā ūdens atrakciju parka 18 000 kvadrātmetrus plašais iekštelpu un āra komplekss pilnībā bija slēgts.

Tāpat uzņēmumā skaidro, ka, lai arī "Līvu akvaparks" ir slēgts apmeklētājiem, ēka tiek uzturēta tā, lai nodrošinātu hidrotehniskās būves iekārtu darbspēju un neapdraudētu kompleksa ēkas strukturālo stabilitāti un spētu atjaunot darbību. Tā kā "Akvaparks" ir energointensīvs uzņēmums un tirgū krasi pieauga energoresursu cenas, būtiski palielinājās uzturēšanas izmaksas. Tāpat pieaug arī citas fiksētās izmaksas.

Kompānijā arī norāda, ka pēdējā lieguma strādāt laikā "Akvaparks" saņemto valsts atbalsta maksājumu summa gada pēdējā ceturksnī sedza tikai 25% no fiksētajām izmaksām, ieskaitot darba algas.

"Tuvojas jaunā tūrisma sezona un, ja, pastāvošie ierobežojumi paliks spēkā vēl kādus mēnešus, kamēr kaimiņvalstīs tūrisma nozarē, tajā skaitā iekštelpu ūdens atrakciju, izklaides un atpūtas vietās aizliegums uzņēmējdarbībai nav, tad Latvijas valdība varēs nākt klajā ar gala ziņojumu par uzreiz vairāku nozaru paketes "sakārtošanu", - uzsver "Līvu akvaparka" izpilddirektore Velta Lasmane.

Viņa piebilst, ka tad, kad palikušiem šo nozaru uzņēmumiem tiks ļauts strādāt, pašreizējos apstākļos, bez valsts finansiālā atbalsta tik un tā neiztikt.

Jau ziņots, ka "Akvaparks" 2020.gadā strādāja ar 2,755 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 39,8% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka 3,5 reizes un bija 179 722 eiro.

Kompānija reģistrēta 2000.gada septembrī, un tās pamatkapitāls ir 4,13 miljoni eiro. "Akvaparka" lielākais īpašnieks ir SIA "Korporatīvā sabiedrība", kam pieder 66,54% uzņēmuma daļu, bet SIA "Art Management" - 22,36. Vēl 6,1% pieder SIA "Etro serviss", bet SIA "Uniholding" - 5%.

"Akvaparka" vienīgais patiesais labuma guvējs ir Pēteris Šmidre.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu