Raidījums skaidro iemeslus kāda Rīgas daudzdzīvokļu nama milzīgajam ūdens patēriņam (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Karstā ūdens skaitītājs dzīvoklī.
Karstā ūdens skaitītājs dzīvoklī. Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "4. studija" vērsās kāda daudzdzīvokļu mājas iedzīvotāja, rīdziniece no Iļģuciema, jo viņu un vēl sešdesmit deviņus dzīvokļu īpašniekus nepatīkami pārsteidzis rēķins par milzīgu ūdens patēriņu, vēsta portāls lsm.lv.

32 kvadrātmetrus lielā vienistabas dzīvoklī līdz šim tika iztērēti 4 kubikmetri ūdens, ko uzrādīja aukstā ūdens skaitītājs, bet tagad jāmaksā par 30 kubikmetriem.

Nelaime tā, ka 70 dzīvokļu mājai nav kopējā ūdensskaitītāja. 2016. gada Ministru kabineta noteikumi paredz, ka namiem, kuros līdz 2021. gada novembrim nebūs izbūvēts komercuzskaites mēraparāta mezgls, patērēto ūdeni aprēķinās pēc pieņemtās normas uz vienu deklarēto iedzīvotāju, tas ir – sešus kubikmetrus uz cilvēku.

Par nepieciešamību izbūvēt ūdens mērītāja uzstādīšanas vietu "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) esot informējis iedzīvotājus un aicinājis dzīvokļu īpašniekus balsot par 9500 eiro vērto projektu.

Taču lielākā daļa iedzīvotāju starp reklāmas avīzēm anketu nemaz nav pamanījuši un reizē ar krāsainajiem papīriem izmetuši to ārā.

Plašāk skaties raidījumā!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu