Noderīgi padomi kafijas automāta izvēlē

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Daudziem cilvēkiem kafijas baudīšana ir neatņemama dzīves sastāvdaļa. Daudz tiek runāts un rakstīts par kafijas ietekmi uz cilvēka organismu, tomēr dažādie pētījumi atklāj, ka diennaktī uzņemot 100 līdz 200 mg kofeīna, tiek mazināts nogurums, uzlabotas koncentrēšanās un reakcijas spējas. Ja nepārsniedz šo devu, kafija uz cilvēka organismu atstāj pozitīvu ietekmi.

Mājās kafija tiek gatavota dažādos veidos – uzlieta mīļākajā krūzītē, kafijas nospiežamajās kannās un kafijas automātos.

Uzlejot ūdeni tieši krūzītē, tiek pagatavota nefiltrēta kafija un kafijas biezumi ir tiešā kontaktā ar dzērienu. Pētījumi atklājuši, ka šādā veidā pagatavota kafija var izraisīt holesterīna līmeņa paaugstināšanos un pat novest pie sirds un asinsvadu slimībām. Nefiltrēti kafijas biezumi satur daudz taukvielu, kas nosēžas uz asinsvadu sieniņām un ar laiku tos var aizķepināt.

Ja rūpējaties par savu veselību, labāk ir ieteicams kafiju gatavot speciālos kafijas automātos. Lai jauna kafijas automāta iegāde nekļūtu par sarežģītu un grūtu uzdevumu, esam sagatavojuši padomus tā veiksmīgai izvēlei.

Kafijas automātu veidi

Filtra kafijas automāts

Šis būs piemērotākais variants uzlejamās kafijas cienītājiem. Tirgū pieejami kafijas automāti ar dažādu ūdens tilpumu, tādēļ jāizvērtē šis faktors: cik cilvēkiem ikdienā paredzēta šī ierīce.

Nākamais ir filtru izvēle: vienu reizi lietojamie papīra filtri vai daudzas reizes izmantojamie filtri. Jāņem vērā, ka tie būs jāmazgā pēc katras kafijas pagatavošanas reizes, tomēr nevajadzēs tos regulāri iegādāties, kas patiks Jūsu maciņam.

Šāda veica kafijas automātiem ir sildošā virsma, kas saglabā kafijas temperatūru apmēram līdz četrām stundām. Kafijas automātu cena ir salīdzinoši zemāka par modernāko aparātu cenām. Kā viena no priekšrocībām ir iespēja pagatavot ne vien kafiju, bet arī zāļu tēju. Izvēloties filtra kafijas automātu, ir jāiegādājas arī piemērota maluma kafija. Ja ir vēlme lietot kafijas pupiņas, būs nepieciešamas arī kafijas dzirnaviņas, kas jāiegādājas atsevišķi.

Manuālie un radziņu automāti

Izvēloties šāda veida automātu, varēsiet dažādot kafijas baudīšanu, jo tie ir aprīkoti ar speciālu uzgali kafijas vai kafijas tabletes ievietošanai. Tvaika uzgalis ļaus uzputot pienu, lai pagatavotu arī espresso vai capucino.

Kafijas spilventiņu un kapsulu automāti

Tie izceļas ar ērto lietošanu un kafijas pagatavošanas ātrumu. Kā jau parāda nosaukumi, tie darbojas ar speciāli sagatavotiem kafijas veidiem – spilventiņiem vai kapsulām. Šāda veida modeļi iepriecinās aizņemtus cilvēkus. Spilventiņu un kapsulu automātu priekšrocība ir tīrība, nav kafijas biezumu atlikumu.

Automātiskie espresso automāti

Espresso kafijas automāti lieto spiedienu kafijas pagatavošanas procesā, līdz ar to garšas buķete ir pilnāka un koncentrētāka. Viss kafijas gatavošanas process notiek automatizēti, atliek tikai iebērt kafijas pupiņas, nospiest pogu un tās tiek samaltas, uzsildīts ūdens un dzēriens tiek nogāgāts tieši tasītē.

Kafijas automāta kopšana

Kā jau tika minēts, vismazāko kopšanu vajadzēs ierīcei, kurā netiks gatavota vai malta kafija. Tomēr, neatkarīgi no kafijas veida, ieteicams izvēlēties ierīci ar automātiskās tīrīšanas funkciju. Tā palīdzēs vieglāk atbrīvoties no kafijas biezumiem, eļļas un ūdens nogulsnēm.

Populārākie kafijas automātu zīmoli

Illy kafijas automāti ir vieni no modernākajiem un to ražošanas tehnoloģija arvien tiek attīstīta un uzlabota. Tie ir vieni no labākajiem kafijas kapsulu automātiem. Zīmola noslēpums ir ilgtspējā, jo detaļas, kas bieži bojājas, ir aizstātas ar kafijas kapsulu, bet speciālas membrānas nodrošina vienmērīgu un pareizu spiedienu.

De’ Longhi kafijas automāti apmierinās dažādu kafijas garšu cienītājus un ļaus pagatavot barista cienīgu dzērienu.

Philips kafijas automāti ir populāri un pircēju iecienīti, piedāvājot dažādu kafijas veidu pagatavošanu.

Veikalu piedāvājumā atradīsiet arī dažādus Bosh kafijas automātus, kuru modeļi garantē lieliskus kafijas dzērienus. Jaunākajiem modeļiem ir arī papildu iespējas, kā piemēram, Brita ūdens filtrs, ātra veiktspēja, kā arī ērtas un higiēniskas tīrīšanas iespējas.

Saeco kafijas automāti kādam var šķist nepazīstamāki, tomēr to kvalitāte nebūt nav sliktāka par pazīstamāko zīmolu kvalitāti. Zīmola ražotie modeļi ļaus pielāgot kafijas daudzuma precizitāti, lai baudītu kafiju ar krēmīgām kafijas pupiņām.

Interneta veikalā 220.lv atradīsiet dažādu modeļu kafijas automātus no dažādiem zīmoliem. Padomājot vienu nelielu solīti uz priekšu, izvērtējiet, vai tiešām vairākus gadus pietiks tikai ar filtra kafijas automātu! Tas tomēr ir ilgtermiņa ieguldījums, jo šādas ierīces netiek pirktas regulāri.

Varbūt labāk tomēr izvēlēties kafijas automātu, kas ļaus pagatavot dažāda veida kafiju? Šādas ierīces iegāde ļaus svētkos pagatavot saviem draugiem izcilu kafiju un dažreiz palutināt arī sevi.

Nosakiet maksimālo cenu, izvērtējiet modeļa piedāvāto dzērienu daudzveidību, iestatījumu ieprogrammēšanas iespējas, ērtu ekspluatāciju un vieglu apkopi, lai ik dienu baudītu Jūsu iecienītāko dzērienu. Kafijas automāts var kļūt arī par dizaina elementu, tādēļ varat izvēlieties interjeram pieskaņotu iekārtu.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu