Ar brīvības atņemšanu notiesātajiem veidos personas lietu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā šodien tika atbalstīti papildinājumi Latvijas Sodu izpildes kodeksā, kas paredz katram ar brīvības atņemšanu notiesātajam izveidot personas lietu.

Likumu plānots papildināt ar jaunu pantu, kas paredz, ka katram ar brīvības atņemšanu notiesātajam brīvības atņemšanas iestādes darbinieki izveidos personas lietu vai turpinās apcietinātā personas lietu, ja notiesātais nosūtīts soda izciešanai no izmeklēšanas cietuma.

Personas lietā obligāti būs jāiekļauj kodeksa 4.panta pirmajā daļā minētos tiesas nolēmumus, notiesātā daktiloskopisko karti, informāciju par aizturēšanu, ja notiesātais ticis aizturēts, vai ierašanos brīvības atņemšanas soda izciešanas uzsākšanai, kā arī notiesātā anketu un notiesātā un tā sevišķo pazīmju fotoattēlus, kā arī notiesātā kriminālistisko raksturojumu.

Tāpat personas lietā tiks iekļauti resocializācijas plāni un informācija par notiesātā resocializācijas procesu, kā arī informācija par notiesātajam piemērotajiem sodiem par soda izciešanas režīma prasību pārkāpumiem vai pamudinājumiem.

Notiesātā personas lietā iekļaus dokumentus, kas sniedz informāciju par brīvības atņemšanas soda izpildes gaitu, attiecībā uz notiesāto pieņemtos administratīvos aktus un citus lēmumus.

Grozījumus Latvijas Sodu izpildes kodeksā Saeimā vēl jāpieņem noslēdzošajos lasījumos.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu