LDDK piektdien apbalvo darba devējus par darbinieku dzīves līdzsvara nodrošināšanu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tulpes. Ilustratīvs foto
Tulpes. Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) piektdien, 4. februārī, apbalvojusi tos darba devējus, kas 2021.gadā īpašu uzmanību veltījuši savu darbinieku darba un privātās dzīves līdzsvara nodrošināšanai, informēja organizācijā.

LDDK iedibināto "Līdzsvara balvu 2021" saņēmusi Rīgas Stradiņa universitāte (RSU), Strenču psihoneiroloģiskā slimnīca, telekomunikāciju uzņēmums SIA "Tet", sadzīves atkritumu poligona apsaimniekotājs SIA "Liepājas RAS", kokapstrādes kompānija AS "Latvijas finieris" un biedrība "LiveIntegro".

Balvas tika pasniegtas sešās kategorijās, bet kopumā uz godalgu pretendēja 38 uzņēmumi, iesniedzot 58 pieteikumus.

RSU ieguva balvu kategorijā "Atbalsta pasākums darbiniekiem ar bērniem līdz 18 gadu vecumam", jo universitātē ir izveidota atsevišķa struktūrvienība - bērnu rotaļu istaba "Namiņš".

"Tet" balvu saņēma nominācijā "Atbalsta pasākums darbiniekiem elastīgu darba režīmu īstenošanai", jo uzņēmums darbiniekiem ļaujot pašiem izvēlēties, strādāt klātienē vai attālināti, ja to ļauj darba pienākumi. Turklāt darbiniekiem ir iespēja līdz trīs mēnešiem gadā strādāt no citas valsts.

Strenču psihoneiroloģiskā slimnīca apbalvota nominācijā "Atbalsta pasākums sieviešu un vīriešu vienlīdzīgu iespēju nodrošināšanai", jo slimnīcas vadība praksē ieviesusi dažādības, vienlīdzības un integrācijas principus, tādējādi atbalstot daudzveidību un vienlīdzīgas tiesības personāla atlasē, izaugsmē un attīstībā.

"Latvijas finieris" balvu ieguvis kategorijā "Pasākums darbinieku garīgās un fiziskās veselības un labsajūtas veicināšanai" par inicatīvu "Esam līdzsvarā!", kas ietvēra vebinārus par fiziskās, garīgās un emocionālās veselības tēmām, vebinārus un informatīvos materiālus par Covid-19 ietekmi uz veselību, individuālās un kolektīvās drošības pasākumiem, vakcināciju, video instruktāžas vingrošanai mājas apstākļos un attālinātu sporta izaicinājumu.

"Liepājas RAS" apbalvota nominācijā "Pasākums gados vecāku darbinieku (55+) fiziskās un garīgās labsajūtas uzlabošanai, darba vides pielāgošanai" ar iniciatīvu "Dari, jo Tu vari!", kas ietver darba vides pielāgošanu, pieejamas un vajadzībās balstītas profesionālās kvalifikācijas un personības izaugsmes un atbalsta iespējas, atbalstu fizisko aktivitāšu un labsajūtas veicināšanai, darbinieku līdzdalību un vadības iesaisti.

"LiveIntegro" balvu saņēma nominācijā "Pasākums darbinieku ar invaliditāti fiziskās un garīgās labsajūtas uzlabošanai, darba vides pielāgošanai" par iniciatīvu "Next Step", kas palīdz jauniešiem ar invaliditāti iekļauties sabiedrībā un atrast sev interesantu darbu.

Visus iesniegtos priekšlikumus "Līdzsvara balvai 2021" vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija LDDK, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības un Labklājības ministrijas pārstāvji.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu