Pērn no Uzņēmumu reģistra izslēgti 14 159 uzņēmumi (1)

Vita Daukste-Goba
, Ziņu redaktore
CopyLinkedIn Draugiem X
Uzraksts par veikala slēgšanu. Ilustratīvs foto
Uzraksts par veikala slēgšanu. Ilustratīvs foto Foto: Zane Bitere/LETA

Pagājušajā gadā no reģistriem tika izslēgti 14 159 uzņēmumi, kas ir par 2474 vairāk nekā 2020. gadā, portālam TVNET pastāstīja Uzņēmumu reģistra pārstāve Dace Zandfelde.

No visiem pērn izslēgtajiem uzņēmumiem, kā informēja Zandfelde, 8564 uzņēmumi tika izslēgti vienkāršotās likvidācijas ceļā.

Savukārt 2020. gadā no reģistriem izslēgti 11 685 uzņēmumi, no kuriem 7236 uzņēmumi izslēgti vienkāršotās likvidācijas ceļā.

"Vienkāršotā likvidācija tiek piemērota reģistru tīrīšanai no “tukšajām čaulām”. Tā ir juridiska procedūra, kas regulēta Komerclikumā, un ietver vairākus soļus – brīdinājums, lēmums par darbības izbeigšanu, paziņojums par likvidācijas uzsākšanu ar aicinājumu pieteikties likvidatoru," paskaidroja Uzņēmumu reģistra pārstāve. "Tikai tad, ja uzņēmums nereaģē, tas tiek izslēgts."

Kā norādīja Zandfelde, pēdējos gados Uzņēmumu reģistrs ir novērojis tendenci, ka  uzņēmumi nereti mēdz nereaģēt uz Uzņēmuma reģistra brīdinājumiem, lēmumiem un vēstulēm.

"Taču brīdī, kad uzņēmums ir jau likvidēts, lūdz Uzņēmumu reģistram tā darbību atjaunot," stāsta Uzņēmumu reģistra pārstāve.

"Iepriekš Uzņēmumu reģistrs šādos gadījumos ar galvenā valsts notāra lēmumu uzņēmumu darbību atjaunoja, taču kopš 2021. gada vasaras šī prakse ir mainīta - ar galvenā valsts notāra lēmumu vairs neatjauno," tā Zandfelde.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu