LTRK: Latvijas iedzīvotājiem jābūt vienotiem ar Ukrainu un starptautisko sabiedrību pret agresoru – Krieviju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Latvijas iedzīvotājiem jābūt vienotiem ar Ukrainu un starptautisko sabiedrību pret agresoru – Krieviju, paziņojusi Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK).

LTRK nosoda Krievijas militāro agresiju pret Ukrainu, no Latvijas valdības sagaida operatīvu un izlēmīgu rīcību un aicina gan uzņēmējus, gan iedzīvotājus būt vienotiem un neļauties provokācijām.

Reaģējot uz 24.februāra notikumiem Ukrainā, LTRK sasauca ārkārtas padomes sēdi, lai pieņemtu lēmumus par turpmāko rīcību radušās krīzes apstākļos. LTRK izsaka stingru nosodījumu militārajai agresijai pret Ukrainu un atbalsta ātru un izlēmīgu Latvijas valdības, Eiropas Savienības un citu starptautisku organizāciju rīcību sankciju noteikšanai pret agresorvalstīm.

Vienlaikus LTRK aicina Latvijas valdību īstenot izlēmīgu, pārdomātu un krīzes situācijai atbilstošu politiku, pieņemtos lēmumus skaidri un atklāti komunicējot ar sabiedrību.

Demokrātijas, tiesiskuma, valstu pašnoteikšanās un vispārpieņemtu diplomātijas principu neievērošana ir būtiskākais šī brīža drauds ne tikai globālās ekonomikas attīstībai, bet arī humanitārās krīzes, starptautisko tirgu stabilitātes un starpvalstu attiecību kontekstā.

LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš norāda, ka īstenībā Ukraina šobrīd karo arī par Latviju, tāpēc Latvijas iedzīvotājiem katram atsevišķi un visiem kopā jādomā, kā var palīdzēt Ukrainas tautai. Endziņš sola meklēt iespējas, kā šo praktiski risināt.

LTRK ir politiski neitrāla uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mikro, mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. Pēc biedru skaita LTRK ir lielākā uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies tuvu 6000 biedru - 3000 individuālie uzņēmumi un 3000 biedru no uzņēmēju biedrībām. LTRK individuālo biedru - uzņēmumu - apgrozījums 2020.gadā pārsniedza 17,8 miljardus eiro.

Jau ziņots, ka neilgi pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina pavēles sākt "militāru operāciju" Ukrainā ceturtdienas rītā Krievijas bruņotie spēki veica raķešu triecienus un iebruka kaimiņvalstī vairākos virzienos, arī no 2014.gadā Krievijas okupētās Krimas. Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis izsludinājis valstī karastāvokli un paziņojis, ka Ukraina sarauj diplomātiskās attiecības ar Krieviju.

Ukrainas armija iesaistījusies karadarbībā pret Krievijas bruņotajiem spēkiem.

Eiropas Savienība (ES), ASV, Lielbritānija un citas valstis iebrukuma gadījumā Ukrainā draudējušas noteikt Krievijai ļoti nopietnas sankcijas, kuras drīzumā sola īstenot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu