Kariņš: Šī brīža krīzē valsts pārvaldē vērojama liela konsolidācija

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Zane Bitere/LETA

Krīze, kas saistīta ar Krievijas iebrukumu Ukrainā, ir atšķirīga no Covid-19 situācijas, jo valsts pārvaldē vērojama liela konsolidācija, trešdien Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) biedru sapulcē rīkotajā diskusijā pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Viņš sacīja, ka par Covid-19 viedokļi brīžiem bijuši ļoti pretēji, bet šajā jautājumā ministru līmenī katrs no valdības locekļiem pilda tieši savā pārziņā esošās funkcijas.

Kariņš uzsvēra, ka, ja šādā veidā darbs tik turpināts, nepieciešamos lēmumus varēs pieņemt ļoti ātri.

"Es šorīt atcerējos, ka ir priekšvēlēšanu laiks, bet man šķiet, ka mēs sadarbojamies daudz labāk nekā pirms pusgada - daudz vienotāk. Tas ir svarīgi politiskā līmenī, bet īpaši sabiedrības līmenī," atzīmēja premjers.

LTRK prezidents Aigars Rostovskis diskusijā norādīja, ka bēgļu jautājumos šobrīd arī no valdības puses būtu jāmēģina mazināt birokrātiskais slogs, jo ir nepieciešama praktiska rīcība. Uz to Kariņš atbildēja, ka otrdien valdības sēdē no vairākiem ministriem tieši šādi signāli arī doti valsts augstākajai ierēdniecībai, reizē arī uzsverot, ka pašreiz ir ļoti svarīgi neapslāpēt privāto iniciatīvu, kas ļoti labi jau palīdz.

"Mēs atradīsim, kā to sistēmu normalizēt. Arī mūsu skolu sistēma, kas nav slavena ar to, ka tā ir ļoti elastīga, - jau Ukrainas skolotāji ir iesaistīti, bērni ir pierakstīti skolās, viss notiek," sacīja premjers.

Tikmēr Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) prezidents Andris Bite norādīja, ka, viņa ieskatā, šis būtu īstais laiks, kad nolikt malā patiku pret konkrētiem politiķiem vai politiskiem spēkiem, apvienojot spēkus kopīgā cīņā.

"Šobrīd bizness ir gatavs to darīt - atmest malā patiku vai nepatiku. Arī no valsts tam pašam ir jābūt," sacīja Bite, kurš tāpat atzīmēja, ka, viņa ieskatā, varētu būt nepieciešams veidot tādu kā ekonomiskā kara padomi, kas pieņem lēmumus mazā cilvēku pulkā tieši par to, kā ekonomikā rīkoties tālāk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu