LIAA sniedz atbalstu uzņēmējiem jaunu piegāžu avotu meklējumos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sniedz atbalstu būvkomersantiem un metālapstrādātājiem alternatīvo izejvielu piegāžu avotu meklējumos, tomēr pastāv globāls šo izejvielu trūkums, kas var novest pie uzņēmumu darbības pārtraukšanas, teikts Ekonomikas ministrijas (EM) informatīvajā ziņojumā, kas iesniegts Ministru kabinetā.

Ziņojumā norādīts, ka LIAA veikusi Latvijas uzņēmēju aptauju, lai identificētu komersantus, kuri saskārušies ar izejvielu deficītu vai eksporta tirgu nepieejamību, eskalējoties kara darbībai Ukrainā. Saņemta informācija no 125 uzņēmumiem, tostarp no būvniecības nozari un metālapstrādes nozari pārstāvošiem.

No 125 saņemtajām uzņēmēju anketām 48 norādīts, ka karadarbība Ukrainā ietekmēs izejvielu pieejamību Krievijā, kā arī daži uzņēmumi norādījuši, ka karadarbība ietekmēs arī izejvielu pieejamību Baltkrievijā un Ukrainā.

Sankcijas būtiski ir ietekmējušas uzņēmējus, kas importē metāla izstrādājumus no Krievijas un Baltkrievijas, informē EM. Šie uzņēmēji pārstāv tādas nozares kā metālapstrāde, mašīnbūve, aizsardzības industrija, būvniecība, informācijas un komunikāciju tehnoloģijas.

Informatīvajā ziņojumā teikts, ka uzņēmēji apzina jaunus izejvielu piegādātājus, tomēr pastāv globāls šo izejvielu trūkums, kas var novest pie uzņēmumu darbības pārtraukšanas.

Šobrīd LIAA sadarbībā ar nozares pārstāvjiem apzina iespējamos pasākumus, lai sekmētu būvizstrādājumu importu no citām valstīm, informē EM.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu