Video LTV: Zaporižjas mediķi un brīvprātīgie saņem Latvijas sūtīto pārtiku, medicīnas un higiēnas preces

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Biedrības "Tavi draugi" humānā palīdzība Ukrainai
Biedrības "Tavi draugi" humānā palīdzība Ukrainai Foto: Jānis Škapars/TVNET

Vilciena vagonā ar pārtiku, higiēnas, kā arī medicīnas precēm palīdzības kravas piegādātas arī dienvidaustrumu pilsētā Zaporižjā, kas atrodas netālu no frontes. Latvijas Televīzija skaidro, kam šī palīdzība visvairāk nepieciešama un kādos apstākļos kara laikā darbojas slimnīcas, kuru logi aizbarikādēti ar smilšu maisiem.

Zaporižjā Ukrainas dienvidaustrumos vilciens atgādājis vagonu, kurā atrodas humānās palīdzības krava no Latvijas. Latvijas goda konsuls Zaporižjā Jurijs Podgornijs, kura vadībā norit izkraušana, skaidro: "Saņēmām humāno palīdzību no Latvijas Republikas. Sistēmisku, sapakotu, nepieciešamu gan mūsu slimnīcām, gan humānajiem centriem."

Viņš ir sasaucis visus iesaistītos palīgus, lai visu operatīvi izkrautu, jo tas jāveic pēc iespējas ātrāk – no raķešu triecieniem nevar būt pilnībā drošs nekur Ukrainā. Kravā no Latvijas piegādātas lielākoties medicīniskās preces slimnīcām. Daļa palīdzības paredzēta arī Ukrainas karavīriem, kas ierakumos tur pozīcijas dažus desmitus kilometru no pilsētas. Kravā atrodas marles, šļirces, dezinfekcijas līdzekļi, humānā palīdzība, konservi un pamperi.

Īpaši svarīgi ir medicīniskie piederumi. Daļa no tiem nonāk militārajā hospitālī. "Kara laikā ļoti svarīgi palīdzēt cilvēkiem – gan civilajiem, gan militāristiem. Patlaban ievainoto skaits arvien palielinās. Traumu un ievainojumu raksturs ir diezgan dažāds.

Tā palīdzība, kas mums tiek sniegta, ko mums sūtāt, ir nepieciešama,"pauž hospitāļa medicīnas preču sagādes nodaļas vadītājs Dmitro Skuļskis.

Liela daļa sūtījuma nonāk arī civilajās slimnīcās. Vienā no tām pirms kāda laika jau tika piegādāta cita palīdzība no Latvijas – 30 gultas. Arī daudzfunkcionālās, kas īpaši noderīgas reanimācijas nodaļās.

Brīvprātīgie ar busiņiem pēc iespējas arī evakuē cilvēkus no Krievijas okupētajām teritorijām, bet turpceļā nogādā palīdzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu