"DPD Latvija" apgrozījums pagājušajā gadā pieaudzis par 25,3%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Sūtījumu piegādes uzņēmuma SIA "DPD Latvija" apgrozījums pērn bija 29,282 miljoni eiro, kas ir par 25,3% vairāk nekā gadu iepriekš, liecina informācija "Firmas.lv".

Savukārt kompānijas peļņa pieaugusi par 0,8% - līdz 1,674 miljoniem eiro.

Vadības ziņojumā norādīts, ka pērn turpinājās sūtījumu skaita pieaugums (par 70%), kas aizsākās jau 2020.gadā. Pieaugums skaidrojams gan ar pircēju paradumu maiņu saistībā ar Covid-19 izplatību, gan ierobežoto tirdzniecības centru darbību.

Tāpat pozitīvu ietekmi uz "DPD Latvija" finanšu rezultātiem atstāja 2020.gadā iesāktās un 2021.gadā turpinātās investīcijas infrastruktūras attīstībā, uzstādot vairāk nekā 60 automatizētos sūtījumu saņemšanas termināļus, kā arī procesu automatizācijā un robotizācijā. Investīcijas nodrošināja uzņēmuma spēju veiksmīgi apstrādāt apjomu pieaugumu.

Vadības ziņojumā norādīts, ka, neskatoties uz izaicinājumiem, kuri saistīti ar sūtījumu skaita pieaugumu, "DPD Latvija" turpināja iesākto darbu pie "Zaļās stratēģijas īstenošanas" atbilstoši kurai līdz 2024.gadam pilnīgi visas "pēdējās jūdzes" sūtījumu piegādes Rīgā tiks veiktas ar oglekļa dioksīa (CO2) neitrāliem transportlīdzekļiem. Pērn "DPD Latvija" iegādājās 27 elektroauto, ar tiem aizstājot iekšdedzes dzinēju transportlīdzekļus.

Šogad "DPD Latvija" turpina sekot līdzi gan energoresursu izmaksu izmaiņām, gan ģeopolitisko procesu ietekmei uz uzņēmuma attīstības plāniem, kā arī, balstoties uz pieejamo informāciju, izstrādā rīcības plānu ārējo faktoru negatīvās ietekmes mazināšanai.

"DPD Latvija" apgrozījums 2020.gadā bija 23,377 miljoni eiro jeb par 17,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa palielinājusies vairāk nekā par pusi - līdz 1,66 miljoniem eiro.

Uzņēmums reģistrēts 1998.gadā, un tā pamatkapitāls ir 266 136 eiro. "DPD Latvija" pieder Francijā reģistrētai kompānijai "Geopost".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu