No Rīgas uz Kijivu devies kravas auto furgons ar pirmās nepieciešamības precēm dzīvniekiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Suns staigā, kamēr ukraiņu karavīri apsargā viņu pozīciju Harkovas nomalē
Suns staigā, kamēr ukraiņu karavīri apsargā viņu pozīciju Harkovas nomalē Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Lai sniegtu atbalstu Ukrainas mājdzīvniekiem, no Rīgas uz Kijivu devies kravas auto furgons ar pirmās nepieciešamības precēm dzīvniekiem, informēja labdarības fonda "Sofi" pārstāvji.

Sūtījumā ir iekļautas 25 paletes ar labdarības fonda "Sofi" un veterināro medikamentu tirgotāja "Magnum veterinārija" ziedotajām higiēnas precēm un barību, kas palīdzēs vairākiem tūkstošiem dzīvnieku. Starptautiskās palīdzības transportēšanu organizē "Ziedot.lv".

Tuvākajā laikā Ukrainas mājdzīvnieku patversmes, dzīvnieku saimnieki un brīvprātīgie saņems palīdzības sūtījumu, kurā ietilpst dezinfekcijas līdzekļi, pretsāpju balzami locītavām, kakla siksnas pret ērcēm, kaķu smiltis, higiēniskie paklāji, līdzekļi apstrādei pret insektiem, ausu un zobu tīrīšanai, dažāda veida šampūni, citi mājdzīvnieku kopšanas līdzekļi un barība.

Labdarības fonda "Sofi" un veterināro medikamentu tirgotāja "Magnum veterinārija" dāvinājumu bija paredzēts nogādāt akcijā "Rīga - Kijivai", piepildot pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" 11 autobusus ar pirmās nepieciešamības precēm dzīvniekiem. Taču atbalsts sagādāts tik lielā apjomā, ka labdarības organizācija "Ziedot.lv" nolēma organizēt individuālu transportu.

Turpinot Ukrainas mājdzīvnieku atbalsta iniciatīvu, labdarības fonds "Sofi" atbalstu sniedz gan Ukrainā, gan Latvijas teritorijā. Ņemot vērā kritisko resursu trūkumu, kas radies traucētas loģistikas un karadarbības dēļ, fonds kopā ar partneriem un brīvprātīgajiem uz Ukrainu jau iepriekš ir nogādājis vairākas paletes ar barību, higiēnas precēm un medikamentiem. Turklāt ar fonda palīdzību no Ukrainas ir evakuēti vairāki desmiti mājdzīvnieku no dzīvnieku patversmēm. Savukārt Latvijā fonds izsniedz starta komplektus suņu un kaķu saimniekiem, kuri, bēgot no kara Ukrainā, ieradušies Latvijā.

Labdarības fonds "Sofi" ir izveidots 2020.gadā, lai sniegtu praktisku pienesumu dzīvnieku labklājības uzlabošanai Latvijā. "Sofi" darbības pamatuzdevumi - veicināt mājdzīvnieku aizsardzību un labturību, īstenot projektus ar ilgtermiņa pienesumu dzīvnieku labbūtības uzlabošanai, kā arī atbalstīt dzīvnieku patversmes un biedrības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu