Rīgā uzbrukuma gadījumā uzsvars tiktu likts uz cilvēku evakuāciju ar autobusiem un vilcieniem

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Galvaspilsētai ir plāns, kā rīkoties, ja sāktos militārs uzbrukums, un Rīgā galveno uzsvaru šādā gadījumā liktu uz iedzīvotāju apziņošanu un evakuāciju, ne patvertnēm. Iedzīvotāju izvešanu nodrošinātu ar "Rīgas satiksmes" autobusiem un vilcieniem, vēsta Panorāma.

Rīgā infrastruktūras, kur patverties militāru uzbrukumu gadījumā, faktiski nav. Pašvaldības īpašumā atlikuši vien daži pazemes bunkuri, kas pašlaik kalpo citiem mērķiem.

Militāras krīzes gadījumā uzsvars plānā likts uz iedzīvotāju evakuāciju, un katrā Rīgas apkaimē esot konkrētas adreses, kur cilvēkus aicināšot pulcēties.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola ("Konservatīvie") pauda, ka evakuācijas gadījuma resursi būtu "Rīgas satiksme" un sadarbība ar "Latvijas dzelzceļu". "Ja jūsu jautājums ir, vai mēs varam evakuēt visu Rīgu, nu būsim objektīvi, mēs apzināmies, ko tas nozīmē," pauž vietniece.

Pašvaldībai ir precīzi zināms tās saimniecībā esošo autobusu un trolejbusu skaits, un krīzes situācijā tiktu lemts, kā tieši šos resursus sadalīt. Vaicāta, uz kurieni varētu cilvēkus evakuēt, Ozola skaidroja: "Maršruti – to nekad nevar pateikt, pirms nav konkrētas situācijas. Jo tas, protams, ir atkarīgs no tā, kas notiek, no kuras puses ir draudi un attiecīgi, kuri ir tie brīvie koridori."

Vairāk skaties sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu