SPKC: Covid-19 slimnieku skaita samazinājums negarantē vīrusa neatgriešanos rudenī

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Lukas Barth

Lai gan pašlaik Covid-19 slimnieku skaits ir samazinājies, tas negaraģentūrai Lantē, ka vīruss neatgriezīsies rudenī, informē Slimnīcas profilakses un kontroles centra Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Arāja.

Atsaucoties uz iepriekšējiem gadiem, Arāja skaidro, ka pavasara un vasaras sezonās vienmēr ir bijis novērojams mazāks Covid-19 slimnieku skaits, tomēr tas negarantē, ka nevar rasties jauns Covid-19 paveids, kā, piemēram, Omikrona paveids, kas bija daudzas reizes infekciozāks nekā iepriekšējie paveidi.

Arāja atgādina, ka Covid-19 slimnieku skaits palielinās, kad atsākas skolas gaitas, pasākumi iekštelpās un cilvēki atgriežas no ceļojumiem.

Arāja skaidro, ka ir saskatāms izteikts procentuāls samazinājums Covid-19 slimnieku skaitā, kā arī procentuāli samazinājies stacionēto slimnieku skaits, pagājušajā nedēļā vidēji pacientu skaits slimnīcās samazinājās par 16,1%.

Salīdzinot ar citām valstīm, Arāja skaidro, ka Latvijas saslimstības līmenis ir zem Eiropas vidējā līmeņa. Tomēr speciāliste uzver, ka nav iespējams pilnībā objektīvi salīdzināt saslimstības līmeni starp dažādām valstīm, jo katra valsts izmanto citus instrumentus cīņā ar Covid-19.

SPKC pārstāve atgādina, ka pirms došanās ceļojumā uz citu valsti joprojām ir nepieciešams pārbaudīt, kāda ir epidemioloģiskā situācija valstī, uz kuru plānots ceļot.

Iepriekš ziņots, ka aizvadītajā diennaktī Latvijā konstatēti 229 jauni Covid-19 gadījumi un saņemtas ziņas par divu šīs slimības pacientu nāvi.

Kopumā aizvadītajā diennaktī laboratoriski veikti 2823 Covid-19 izmeklējumi, no kuriem 8,1% bija pozitīvi. No reģistrētajiem jaunajiem inficēšanās gadījumiem 84 cilvēki nebija vakcinēti vai nebija pabeiguši vakcinācijas kursu, bet 145 bija vakcinēti pret Covid-19.

Savukārt Covid-19 pacientu skaits Latvijas slimnīcās samazinājies no 177 līdz 168. Kopumā pēdējās diennakts laikā Latvijas stacionāros ievietoti 12 Covid-19 pacienti, bet no slimnīcām izrakstīti 18 cilvēki.

Kopumā līdz šim Latvijā miruši 5813 ar Covid-19 inficēti cilvēki.

Kopš Covid-19 pandēmijas sākuma šī slimība Latvijā laboratoriski apstiprināta 826 735 cilvēkiem.

Pēc aģentūras LETA aprēķiniem septiņās dienās ar Covid-19 inficējušies 1265 cilvēki, bet septiņu dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju ir 66,8.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu