VBTAI vadītāja amatā plāno iecelt Gunitu Kovaļevsku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) vadītāja amatā plānots no 1. jūnija iecelt inspekcijas vadītāja vietnieci Gunitu Kovaļevsku, liecina Labklājības ministrijas (LM) sagatavotais rīkojums projekts, kas iesniegts skatīšanai valdībā.

Rīkojuma projekta anotācijā norādīts, ka, kopš gada sākuma līdzšinējais VBTAI vadītājs Jānis Ābele nolēma pamest amatu pēc savas iniciatīvas, inspekcija darbojas bez vadītāja. Lai stiprinātu Inspekcijas kapacitāti un nodrošinātu aktuālo uzdevumu virzību bērnu tiesību aizsardzības politikas jomā kopumā, vadītāja amata vietu nepieciešams aizpildīt iespējami drīz.

Kopš 2016.gada, kad darbu atstāja VBTAI ilggadīga vadītāja, uz minēto amata vietu organizētie konkursi ir vai nu beigušies bez rezultāta, vai amatā apstiprinātie pretendenti nav uzņēmušies veikt inspekcijas vadību ilgstoši. Šā gada aprīlī organizētajā VBTAI vadītāja amata konkursā pretendenti izrādīja vājas zināšanas un pauda nepārliecinošu motivāciju ieņemt minēto amatu, kas zināmā mērā pierāda, ka inspekcijas vadības funkcijas, visticamāk, varētu uzņemties jomas profesionālis un entuziasts, skaidro ministrijā.

LM norāda, ka Kovaļevska sevi ir pierādījusi kā kompetents un atbildīgs darbinieks, kas lieliski pārzina bērnu tiesību aizsardzības principus, jomas problēmaspektus un jomas attīstības virzienus - gan tos, kas tiesību aktos jau noteikti, gan tos, kas vēl attīstāmi.

Kovaļevskai jau ilgstoši nācies veikt vadītāja pienākuma izpildi, viņa pārzina ne tikai politikas īstenošanas un attīstības jautājumus, bet arī veiksmīgi vada un pārvalda VBTAI administratīvo darbu, rūpējas par komandas vienotību, komandas izglītošanu un atbalstu, kā arī veic saimniecisku darbību ar iestādes resursiem.

Ministrija īpaši novērtē Kovaļevskas zināšanas un pieredzi, risinot tiesību normu piemērošanas jautājumus, tai skaitā sadarbībā ar jomā iesaistītajām iestādēm.

Rīkojuma projekta anotācijā norādīts, ka Kovaļevskai piemīt veselīga ambīcija ieņemt VBTAI vadītāja amatu, uzņemties atbildību, viņa spēj pārraudzīt citu darbinieku darbu, ar iniciatīvu iesaistīties sarežģītu jautājumu risināšanā un atbilstoši rīkoties krīzes situācijās.

Tādējādi LM secina, ka Kovaļevskas zināšanas un pieredze ir piemērotas VBTAI vadītāja amata pienākumu veikšanai.

Mutiskās sarunās Kovaļevska paudusi ieinteresētību un atbilstošu motivāciju ieņemt inspekcijas vadītāja amatu.

Jau ziņots, ka Ābele kļuvis par vadības konsultāciju uzņēmuma SIA "Civitta Latvija" asociēto partneri.

VBTAI Ābele vadīja vien nedaudz ilgāk par gadu - kopš 2020.gada augusta. Arī pirms Ābeles izraudzīšanās bija vērojamas grūtības atrast piemērotus kandidātus VBTAI vadīšanai un inspekciju ilgstoši vadīja amata pienākumu izpildītāja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu