Līdz 2026.gadam vismaz puse no "CityBee" autoparka Baltijas reģionā būs elektroauto

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Koplietošanas automašīnu grupas "CityBee" autoparkā Baltijā 2026.gadā vismaz pusi veidos elektroautomašīnas, sacīja koplietošanas automašīnu uzņēmuma "CityBee Latvija" vadītājs Kristofs Hegedess.

Viņš stāstīja, ka "CityBee" ar elektroauto pašlaik ir pieredze Lietuvā, kur ir ap 30 pasažieru elektroauto un kravas busu.

Hegedess atzīmēja, ka Latvijā elektroauto pagaidām nav ieviesti, jo šeit vēl nav tik attīstītas uzlādes infrastruktūras, lai uz to varētu paļauties.

"Tāpat pie mums pagaidām nav tādu atbalsta mehānismu uzņēmumiem kā Lietuvā, kas sekmētu elektroauto iegādi. Taču kopējā grupas plānā ir paredzēts, ka līdz 2026.gadam vismaz puse no "CityBee" autoparka reģionā būs elektroauto," stāstīja "CityBee Latvija" vadītājs.

Jau vēstīts, ka "CityBee Latvija" apgrozījums pērn bija 8,4 miljoni eiro, kas ir trīs reizes vairāk nekā 2020.gadā, bet uzņēmuma zaudējumi pieauga par 32,4% - līdz 629 640 eiro. Uzņēmums reģistrēts 2019.gadā un tā pamatkapitāls ir 602 800 eiro. "CityBee Latvija" vienīgais īpašnieks ir Viļņā reģistrētā "CityBee Solutions".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu