Par ēdienu piegādātāja aplaupīšanu Rīgā aizturēti divi vīrieši

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policijas automašīna. Attēls ilustratīvs.
Valsts policijas automašīna. Attēls ilustratīvs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgā par ēdienu piegādātāja aplaupīšanu aizturēti divi vīrieši, kuri veica pasūtījumu, taču nevēlējās par to maksāt, informēja Valsts policija.

29.maija vakarā policijā saņemts izsaukums uz kādu adresi Rīgā, Bērzupes ielā, kur divi nenoskaidroti vīrieši, piedraudot ar nazim līdzīgu priekšmetu, ēdienu piegādātājam-kurjeram nolaupīja pasūtījumu vairāk nekā 100 eiro vērtībā.

Veicot izmeklēšanu, likumsargi noskaidroja abu iespējamo vainīgo personu identitāti un vēlāk šīs personas aizturēja Ziepniekkalnā. Aizturētie ir 1991.gadā un 1987.gadā dzimuši vīrieši, kuri savu vainu notikušajā atzīst.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka 29.maija vakarā divas personas no kāda restorāna ar piegādi uz mājām pasūtīja ēdienu 104 eiro vērtībā. Abām personām jau sākotnēji bija plāns nemaksāt par pasūtījumu un kā maksājuma veidu viņi norādīja norēķināšanos ar skaidru naudu.

Kad kurjers bija ieradies, abi vīrieši izgāja no kāpņutelpas viņu sagaidīt, taču viens no vīriešiem, piedraudot ar nazim līdzīgu priekšmetu, nolaupīja pasūtīto ēdienu un nesamaksāja par pasūtījumu, pēc kā lika kurjeram doties prom.

Nedaudz vēlāk abi vīrieši pamanīja, ka kurjers kādam zvana, piegāja pie viņa vēlreiz un, piedraudot ar to pašu nazim līdzīgo priekšmetu, nu jau pieprasīja kurjera personīgo naudu un zelta ķēdīti. Ņemot vērā, ka kurjera automašīnas durvis bija atvērtas, viņš paspēja iesēsties automašīnā un aizbraukt. Kurjers par notikušo nekavējoties ziņoja policijai.

Abi aizturētie vīrieši jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā un bijuši sodīti, tostarp, gan par ekonomiskiem noziegumiem, gan par mantiskiem noziegumiem.

Trešdien 1991.gadā dzimušajam vīrietim tiesa piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu