Spārīti izslēgs no Rīgas Pieminekļu padomes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ojārs Spārītis.
Ojārs Spārītis. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas dome šodien, 8. jūnijā, atbalstīja Latvijas Mākslas akadēmijas profesora Ojāra Spārīša izslēgšanu no Rīgas pieminekļu padomes.

TVNET jau ziņoja, ka Spārītis nolēma pamests padomi, pārmetot tai konsekvences un profesionālisma trūkumu un politiskus lēmumus. Pēc viņa vārdiem, pēdējie divi gadi esot parādījuši, ka politiskie lēmumi bieži tiek pieņemti pretrunā ar arhitektu, tēlnieku, mākslas zinātnieku viedokļiem un pieredzi vai pat tiekot rupji uzspiesti.

"Neizbēgami rodas kļūdas, pārpratumi, populistiskus lēmumus pasniedzot kā speciālistu viedokli," vērtē Spārītis, "šādā situācijā es neredzu iespēju turpināt darbu Rīgas domes Pieminekļu padomē, jo tas nav produktīvs, vai arī tas tiek vulgāri politizēts."

Spārītis lūdza viņu atbrīvot no Pieminekļu padomes locekļu sastāva un nesaistīt viņa vārdu ar 29.aprīļa Pieminekļu padomes lēmumiem, jo tajā sēdē viņš neesot piedalījies. 29.maijā Rīgas domes Pieminekļu padome atbalstīja priekšlikumu pārdēvēt Uzvaras parkā esošo pieminekli. Pieminekļu padome, kurā darbojas pašvaldības deputāti un dažādu jomu eksperti, gandrīz četras stundas diskutēja par pieminekli Uzvaras parkā.

Rīgas dome šodien arī nolēma veikt izmaiņas Pieminekļu padomes sastāvā, Konstantīnam Čekušinam (S) nomainot Sandri Bergmani (S).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu