Valmierā ugunsnelaimē gājis bojā cilvēks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šonakt ugunsgrēkā dzīvojamā mājā Valmierā gājis bojā cilvēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Šorīt īsi pēc plkst.5 VUGD saņēma izsaukumu uz dzīvojamo māju Valmierā, no kuras jumta nāca dūmi. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg koka dzīvojamās mājas otrais stāvs 60 kvadrātmetru (m2) platībā un jumts 20 m2 platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki. No ēkas tika iznests viens cilvēks, kurš jau bija miris.

Ap to pašu laiku tika saņemts arī izsaukums uz Krasta ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies četrstāvu dzīvojamā mājā. Notikuma vietā tika konstatēts, ka pirmā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas un siena 10 m2 platībā. Ugunsdzēsēji ar glābšanas masku palīdzību izglāba divus cilvēkus, bet vēl piecus evakuēja.

Vakar ap plkst.19.30 tika saņemts izsaukums uz Ozolciema ielu Rīgā, kur deviņstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas nelielā platībā. Ugunsdzēsēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba vienu cilvēku.

Kopumā aizvadītajā diennaktī no ugunsgrēkiem tika izglābti astoņi cilvēki. Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji ēkas dūmvadā, salmi, kūtsmēsli, garāža, jumta siltumizolācija, šķūnis, pirts, saimniecības ēka, dzīvojamā māja un četros gadījumos dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 55 izsaukumus: 23 - uz ugunsgrēku dzēšanu, 28 - uz glābšanas darbiem, bet četri izsaukumi bija maldinājumi.

Ceturtdienas vakarā ap plkst.22 tika saņemts izsaukums uz Lielā Ezerkrasta ielu Ludzā, kur ūdenstilpē bija apgāzusies laiva un ūdenī iekrituši divi cilvēki. Ierodoties glābējiem, makšķernieki ūdenī iekritušos cilvēkus jau bija iecēluši savā laivā un nogādājuši krastā, kur viņi tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķu aprūpē.

Savukārt Smiltenes novada Launkalnes pagastā vakar no ūdenstilpes tika izcelts noslīcis cilvēks, kurš tika nodots Valsts policijas darbiniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu