BMW Lielbritānijā ievieš abonentmaksu par atsevišķu automašīnas funkciju izmantošanu (6)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Autoražotājs BMW braucējiem Lielbritānijā piedāvā auto sēdekļu apsildes pakalpojumu par abonentmaksu. Protams, ir iespējams iegādāties arī automašīnu, kas ir aprīkota ar sēdekļu apsildi tradicionālā veidā. Tiem, kuri šādu opciju nevēlas vai arī ir iegādājušies lietotu auto, BMW piedāvā par ikmēneša maksu pieslēgt iespēju sēdēt siltā sēdeklī aukstā dienā, vēsta CNN.

Ja izvēlēta iespēja apsildīt sēdekļus par abonentmaksu, britu autovadītājiem tas izmaksās aptuveni 12 eiro mēnesī. Iepriekš mediji ziņoja, ka šāda programma varētu tikt sākta Dienvidkorejā, taču BMW uzsvēra, ka tas ir pārpratums, ko radījusi kļūda BMW tīmekļa veikala datubāzē.

Tomēr Lielbritānijā šī programma ir sākusi darbību. BMW pārstāvji jau vairākus gadus ir pauduši, ka atsevišķas funkcijas automašīnā būtu iespējams pieslēgt par abonentmaksu. Piemēram, ja automašīnā ir iespēja apsildīt sēdekļus, auto pircējs sākotnēji var atteikties izmantot šādu iespēju. Bet, ja vēlāk tomēr tiek pārdomāts, tad par atsevišķu samaksu mēnesī šī funkcija patērētājam kļūst pieejama.

Sēdekļu apsilde ir funkcija, kas visbiežāk ir nepieciešama gada aukstākajos mēnešos, kamēr vasarā tā netiek izmantota, respektīvi – par to var maksāt tad, kad šī funkcija ir visvairāk nepieciešama. Līdz ar to jaunas automašīnas sākumcena var būt potenciāli zemāka, bez atsevišķām funkcijām, ko var iespējot vēlāk.

Jaunā programma paredz, ka gadījumā, ja jaunā auto īpašniekam nav nepieciešama kāda funkcija, tad tā vienkārši tiek atspējota, tomēr vēlāk to ir iespējams pieslēgt.

Kādas būs maksas funkcijas, būs atkarīgs no tirgus, norādīja BMW savā paziņojumā Apsildāmie sēdekļi kā maksas papildfunkcija netiks piedāvāti ASV tirgū, jo ASV luksusa auto īpašnieki negrasās maksāt par auto funkcijām abonentmaksu, līdzīgi, kā tiek maksāts par “Netflix” abonementu. 2020. gadā BMW runāja par iespēju piedāvāt stūres apsildes funkciju par papildu samaksu, taču tas pagaidām vēl nav noticis.

ASV tirgū gan ir citas iespējas, ko auto lietotāji var iegādāties par papildu samaksu. Pašlaik Ziemeļamerikā BMW īpašnieki var atsevišķi iegādāties attālinātās auto startēšanas funkciju, kas ļauj braucējiem startēt automašīnas dzinēju, neatrodoties mašīnā, lai to varētu uzsildīt.

Vēl viena funkcija ir “BMW Drive Recorder”, kas izmanto automašīnas ārējās kameras (kas parasti tiek izmantotas, piemēram, kā palīgs novietojot auto stāvvietā), lai veiktu brauciena video ierakstu (gluži kā video reģistrators).

ASV patērētājiem ir pieejams arī “BMW ConnectedDrive Store”, kurā iespējams iegādāties vairākas automašīnas iespējas.

“Pakalpojums “BMW Funkcijas pēc pieprasījuma” (ang. – BMW Functions On Demand) patērētājiem ļaus izzināt, kādas iespējas sniedz programmatūrā balstītie rīki, piemēram, iegādājoties izmēģinājuma laiku, lai saprastu, vai kāda konkrētā funkcija automobilim vispār ir vajadzīga. Pēc tam par attiecīgu samaksu to ir iespējams pieslēgt uz mēnesi vai arī uz visu atlikušo automašīnas izmantošanas laiku,” norādīja BMW pārstāvis Aleksandrs Šmuks.

Tiek norādīts, ka tās funkcijas, kas ir iespējotas auto iegādes brīdī, vēlāk nevajadzēs abonēt. Galvenā ideja paredz, ka lietotāji var iegādāties pilnībā aprīkotu mašīnu un vēlāk pieslēgt sev vajadzīgās funkcijas, jo nereti auto lietotāji nemaz neizmanto visas iespējas, ko sniedz automobilis.

BMW nav vienīgais autoražotājs, kas piedāvā atsevišķas iespējas iegādāties par abonentmaksu. Arī “Subaru” lietotāji var maksāt ikmēneša maksu par iespēju startēt automobili, izmantojot lietotni, bet “Tesla” programmatūra mākslīgi ierobežo ar vienu uzlādi nobraucamo attālumu. Citi autoražotāji runā par iespēju ieviest abonēšanas maksu regulāri atjauninātām tehnoloģijām, piemēram, braukšanas asistenta funkciju un navigāciju.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu