No ērta biroja uz lidlauku: lidsabiedrība aicina priekšniekus palīdzēt bagāžas krāvējiem

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Austrālijas lidsabiedrība “Qantas” lūgusi saviem augstākā līmeņa vadītājiem iesaistīties bagāžas krāvēju darbā lidostās, lai palīdzētu risināt darbinieku trūkuma problēmu, vēsta CNN.

Lidsabiedrība aicinājusi vismaz 100 augstākā līmeņa vadītājus uz trīs mēnešiem pievienoties bagāžas krāvēju komandām Sidnejas un Melburnas lidostās.

“Ziemas gripas un kovida augstā izplatība sabiedrībā, apvienojumā ar sarežģīto situāciju darba tirgū, rada nozīmīgus izaicinājumus mūsu nozarē,” norādīja “Qantas” pārstāvis Kolins Hjūzs.

Tiem augstākā līmeņa vadītājiem, kuri piekritīs pievienoties bagāžas krāvēju komandai, būs nepieciešams šķirot un pārbaudīt somas, krāmēt tās lidostā, kā arī pārvadāt tās pa lidostu. Obligāta prasība krāvēja darbā būs “fiziskā sagatavotība, kas ļauj pārvietot un cilāt līdz 32 kilogramus smagas somas”.

“Ir skaidrs, ka mūsu operatīvā veiktspēja neapmierina mūsu klientu gaidas, kā arī tā nesasniedz mūsu pašu noteiktos standartus. Tāpēc mums ir jāmeklē visas iespējas, kā uzlabot savu darbu,” sacīja Hjūzs.

Jāatgādina, ka aviācijas nozarē ļoti sāpīgs trieciens bija kovida pandēmija, ierobežojumu dēļ lidsabiedrībām nācās atlaist tūkstošiem darbinieku. Arī “Qantas” 2020. gada jūnijā paziņoja, ka tiks atlaista piektā daļa darbinieku jeb 6000 strādājošo. Hjūzs uzsvēra, ka pašlaik lidsabiedrība aktīvi cenšas piesaistīt jaunus darbiniekus, taču ar to tik labi nesekmējas.

Līdzīga situācija ir arī lidostām, kuras pandēmijas laikā atlaida daudzus strādājošos. Pašlaik pieprasījums pēc ceļošanas ir atgriezies teju pirmspandēmijas līmenī, taču darbinieku trūkums gan lidsabiedrībās, gan lidostās rada zināmu ceļošanas haosu. Paredzams, aviācijas nozare pilnībā no pandēmijas sekām varētu atgūties vien pēc gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu