"Evecon" saules parku attīstībā Latvijā plāno ieguldīt 30 miljonus eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saules paneļi SIA" Tukuma ūdens" teritorijā.
Saules paneļi SIA" Tukuma ūdens" teritorijā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Atjaunojamās enerģijas ražotājs SIA "Evecon" šajā un nākamajā gadā Latvijā plāno ieguldīt 30 miljonus eiro saules paneļu parkos, informē kompānijas pārstāvji.

"Evecon" Latvijā saskatot lielu potenciālu saules un vēja enerģijas nozares attīstībai. Uzņēmuma mērķis ir līdz nākamā gada beigām uzcelt sešus jaunus saules enerģijas parkus.

Kompānijas mātessabiedrības Igaunijas "Evecon" līdzīpašnieks Mareks Megi norāda, ka Latvija bija dabiska izvēle uzņēmuma attīstībai, turklāt Igaunijā iepriekš gūto pieredzi būs iespējams izmantot arī Latvijā. Vienlaikus viņš atzīmē, ka uzņēmums izveidojis teicamas partnerattiecības ar zemes īpašniekiem abās valstīs.

"Pieprasījums pēc enerģijas pieaug, kā arī turpinās pieaugt pāreja uz elektrotransporta izmantošanu. Kā papildus risinājumu redzam jaunas zaļās investīcijas saules, vēja un sistēmu tīkla balansēšanas pakalpojumos visās trīs Baltijas valstīs," atzīmē Megi.

"Evecon" kā galveno priekšnoteikumu veiksmīgai attīstībai Latvijā min skaidru nosacījumu nepieciešamību, lai būtu droši veikt jaunas investīcijas. Pašreizējās elektroenerģijas cenas, kompānijas ieskatā, neatspoguļo aktuālās atjaunojamo resursu ražošanas izmaksas, jo tās varētu būt daudz zemākas ilgtermiņā.

Kopumā "Evecon" Baltijā īsteno saules un vēja enerģijas projektus 1500 megavatu (MW) apjomā, tostarp konkrēti līdz šā gada beigām plānots sagatavot projektus ar 500 MW jaudu un sākt celtniecību 2023.gadā.

Kā liecina informācija "Firmas.lv", "Evecon" reģistrēts 2021.gadā. Kompānijas pamatkapitāls ir 2800 eiro, un tā pieder Igaunijas "Evecon" (98%) un Gatim Lazdam (2%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu