28 Igaunijas kompānijas vēlas turpināt Krievijas naftas produktu importu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Fly Of Swallow Studio/ Shutterstock

Igaunijas Ārlietu ministrija publicējusi sarakstu ar 28 kompānijām, kuras pieteikušās izņēmuma atļaujai turpināt Krievijas naftas produktu importu pārejas periodā pēc sankciju ieviešanas.

Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Reinsalu paskaidroja, ka par komercnoslēpumu nav uzskatāms kompānijas nosaukums, darbības joma un tas, ka tā ir pieteikusies izņēmuma statusam, tādējādi saraksta publicēšana nepārkāpj noteikumus par komercnoslēpumu.

"Esmu pārliecināts, ka Igaunijas sabiedrībai ir pamatota interese zināt, kuras Igaunijas kompānijas ir pieteikušas izņēmum atļaujai turpināt naftas tirdzniecību ar Krieviju pārejas periodā," pauda Reinsalu.

Viņš arī atgādināja, ka Igaunija ir iesniegusi ierosinājumus jaunai Eiropas Savienības sankciju paketei, kas vēl vairāk ierobežotu Eiropas Savienības enerģētikas tirdzniecības attiecības ar Krieviju.

Kompāniju, kas lūgušas atļauju turpināt naftas produktu no Krievijas importu, sarakstā ir:

"Flexoil", "Marine Energy Solutions", "Baltic Marine Bunker", "Eurodelta", "Manoir Energy", "Westnbalticoil", "ImplexOil", "Alexela Bunkering", "GazTrans Eesti", "Stacroloft", "Fillenergi, "Himbalt Trade", "Eesti Aviokutuse Teenuste", "Aurum Invest", "Venkon Group", "LITASCO", "VNK", "TRAFIGURA PTE", "Liwathon", "Operail", "United Stream", "Skinest Veeremi", "NT Bunkering", "Alexela Logistics", "Baltia Trading Company", Petrohim International Carriers", "City Sky" un "Altairbalt".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu