Masks vēlējies nobremzēt "Twitter" iegādi, baidoties no Trešā pasaules kara sākuma

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Miljardieris Īlons Masks vēlējies “nobremzēt” sociālā tīkla “Twitter” iegādi, par ko miljardieris bija gatavs maksāt 44 miljardus dolāru. Kā vēsta “Business Insider”, privātā sarakstē Masks norādījis, ka neilgi pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā “nebūtu prātīgi iegādāties “Twitter” gadījumā, ja tuvojas Trešais pasaules karš”.

Maska sūtītās ziņas nākušas klajā otrdien pēc tam, kad uz oktobri pārcelta tiesas sēde, kurā tiks skatīta Maska atteikšanās no “Twitter” iegādes darījuma, kā arī citi ar šo lietu saistītie skandāli. Jūlijā Masks paziņoja, ka oficiāli atsakās no ieceres pirkt sociālo tīklu, jo kompānija esot atteikusies sniegt precīzus datus par spama profiliem.

Klajā nākušās miljardiera īsziņas sūtītas 8. maijā “Morgan Stanley” baņķierim, kurš palīdz Maskam finansēt darījumu. Šajās īsziņās miljardieris atsaucies uz gaidāmo Krievijas diktatora Vladimira Putina uzrunu 9. maijā.

“Putina rītdienas runa ir ļoti svarīga. Nebūs jēgas pirkt “Twitter”, ja tūlīt sāksies Trešais pasaules karš,” rakstīja Masks, uz ko “Twitter” advokāts atbildēja, ka “varam nogaidīt dažas dienas”.

Realitātē 9. maijā Putins savā uzrunā par godu Sabiedroto spēku uzvarai pār Nacistisko Vāciju sacīja, ka Krievijas lēmums iebrukt Ukrainā bijis “vienīgais pareizais lēmums, jo pretējā gadījumā Rietumi būtu iebrukuši Krievijā”.

Tikmēr Maska advokāts Alekss Spairo norāda, ka “tiesas rīcībā nonākušās īsziņas ir muļķības, un to pierāda pilna sarakste”. Tā varētu tikt iesniegta tiesai nākamnedēļ.

Iepriekš vēstīts, ka aprīlī Masks panāca vienošanos ar “Twitter” par sociālā tīkla iegādi. Jūlijā, pēc tam, kad Masks atkāpās no ieceres, “Twitter” iesūdzēja miljardieri tiesā norādot, ka Maskam ir jāpilda iepriekš panāktā vienošanās.

“Twitter” advokāti norāda, ka ņemot vērā Maska īsziņas, Masks vēlējies izstāties no darījuma, jo tas varētu apdraudēt paša miljardiera finansiālo stāvokli. Maska pārstāvji norādījuši, ka šādiem apgalvojumiem nav nekāda pamatojuma.

Masks un viņa advokātu komanda norāda, ka sociālo mediju kompānija tīšuprāt maldinājusi Masku par viltus un spama profiliem, tādējādi apsūdzot “Twitter” krāpniecībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu