Inflācijas sekas: Latvieši sākuši braukt iepirkties uz Igauniju (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Eero Vabamägi

Pēdējo mēnešu laikā vairāki produkti Latvijā kļuvuši pat dārgāki nekā Igaunijā. Tādēļ Latvijas iedzīvotāji arvien biežāk sākuši braukt uz Igauniju iepirkties, paudusi Valgas zemo cenu veikala “A1000 Market” vadītāja Katlīna Kūnapū.

Pēc Kūnapū vārdiem, pirms gada vidēji trīs no desmit Valgas veikala apmeklētājiem bijuši no Latvijas. “Tagad pēdējo trīs četru mēnešu laikā situācija strauji mainījusies, un pašlaik septiņi no desmit pircējiem ir latvieši,” saka Kūnapū.

“Igaunijā cenas kāpušas nozīmīgi, bet Latvijā dažām precēm cenu pieaugums bijis vēl straujāks.

Piemēram, Latvijā piena produkti, maize un atsevišķas mājsaimniecības preces, kā tīrīšanas līdzekļi un tualetes papīrs, jau kļuvuši dārgāki nekā Igaunijā, tāpēc cilvēki šīs preces pērk pie mums.

Alkohols, ņemot vērā nodokļus, joprojām Latvijā ir lētāks nekā Igaunijā, tāpēc latvieši pie mums grādīgo dziru, visticamāk, nepērk,” stāsta Kūnapū.

Latvieši brauc uz Igauniju, lai veiktu lielākus pirkumus. Galvenokārt tas notiek brīvdienās. Tādēļ Valgas lielveikala “A1000 Market” preču apgrozījums pēdējo mēnešu laikā pieaudzis par trešo daļu.

“Latvieši biežāk nekā agrāk sākuši apmeklēt arī citus veikalus Igaunijas dienvidos – Viru un Pērnavā,” skaidro Kūnapū.

Viņa norāda, ka cenu atšķirība starp dārgākiem un zemo cenu veikaliem gan Igaunijā, gan Latvijā ir kļuvusi lielāka, nekā iepriekš. Cenu atšķirības var sasniegt pat 30%.

“Postimees” norāda, ka zemo cenu veikalu tīkls “A1000 Market” sastāv no 13 veikaliem visā Igaunijā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu