Energoresursu taupības nolūkos "Tet" samazinās temperatūru birojos līdz 19 grādiem

Laura Ozoliņa
, TVNET Financenet | KLIK Bizness žurnāliste
CopyLinkedIn Draugiem X
Tet
Tet Foto: Publicitātes foto

Telekomunikāciju operators "Tet" energoresursu taupības nolūkos temperatūru birojos samazinās līdz 19 grādiem, ziņu portālam TVNET atklāj "Tet" komercdirektors un valdes loceklis Sergejs Kostjučenko.

Viņš norāda, ka uzņēmuma pakalpojumus ietekmē inflācijas, elektrības cenas un citu resursu būtiskais izmaksu pieaugums. Tāpat Kostjučenko atzīst, ka, apzinoties pasaulē notiekošos satricinājumus un potenciālās izmaiņas, kas vēl var tikai sekot, "Tet" saprot, ka tas kopumā var ietekmēt arī sabiedrības paradumus.

"Tāpēc rūpīgi tiek izvērtēti esošie attīstības plāni un virzieni, un notiek regulāra pielāgošanās jaunajai situācijai. Uzņēmums arī attīstības jautājumiem pieiet ar spējās attīstības modeli – pabeidzot vienu, tiek izvirzīti jauni mērķi, atbilstoši esošajai situācijai. Līdz ar to mainoties tirgus apstākļiem, ir iespējams dinamiski reaģēt," stāsta "Tet" valdes loceklis un kā pozitīvu piemēru min šā gada pirmajā pusē veiksmīgi uzsākto saules paneļu virzienu.

Uzņēmums arī strādājis, lai uzlabotu interneta pakalpojuma biznesa darbības efektivitāti, kas savukārt ļāvis nodrošināt to, ka no 1. septembra cenu izmaiņas skāra tikai daļu klientu, kas izmanto atlaižu programmas.

Tajā pašā laikā līdz 2023. gada aprīlim "Tet" saglabās atlaides interneta un balss telefonijas pakalpojumiem personām ar invaliditāti, kas līdz 1. novembrim bija valsts kompensētas. Uzņēmuma komercdirektors uzsver, ka šī ir "Tet" iniciatīva, jo "uzņēmumam ir svarīgi, lai Latvijā cilvēki ar invaliditāti varētu saņemt atbalstu elektroniskajiem pakalpojumiem, kas ir nozīmīgi viņu sociālajai un ekonomiskajai integrācijai".

Arī "Tet" tiek veikti energoresursu taupības pasākumi

Tostarp, rūpējoties par siltuma enerģijas taupīšanu, apkures sezonā telpās, kurās konkrētajā brīdī nestrādā darbinieki vai apkure ir nepieciešama minimāli, radiatori tiek noregulēti pretaizsalšanas režīmā.

"Temperatūru birojos samazināsim līdz 19 grādiem, savukārt brīvdienās – uz pieļaujamo minimumu," stāsta Kostjučenko.

Uzņēmums arī seko līdzi un pielāgo savu darbību aktuālajām elektroenerģijas cenām. "Piemēram, šī gada augustā, kad biržā bija rekordaugsta elektrības cena gan aicinājām taupīt gan savus darbiniekus, gan arī uz vairākām stundām ierobežojām kondicionēšanas ierīču darbību birojos. Tāpat arī nodrošinot datu centru darbību, "dārgajās" elektrības stundās darbinām dīzeļģeneratorus," atklāj "Tet" komercdirektors.

Aktuāla ir arī gaismekļu pāreja uz LED gaismekļiem birojos un tehnoloģiju telpās, ko jau vairākus gadus pakāpeniski īsteno "Tet" objektos prioritārā secībā.

Savukārt attiecībā elektrotehnikas tirdzniecības tendencēm Kostjučenko min, ka arī tajā situācija ir mainījusies saistībā ar energoresursu cenu kāpumu pasaulē. Pēc viņa teiktā, izmaiņas lielākoties skar produktus, kuru ražošanā daudz tiek izmantots metāls, piemēram, veļas mašīnas un ledusskapjus.

"Taču neskatoties uz šiem apstākļiem, sadzīves tehnikas tirdzniecības apjomi turpina kāpt. Tāpēc turpinām attīstīt tehnikas pārdošanas virzienu un tuvākajā laikā pircējiem būs pieejams vēl viens veikals, kur klātienē iegādāties izvēlētās elektroierīces," informē Kostjučenko.

"Tet" koncerns 2021. gadā strādāja ar 253,253 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 13,7% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa samazinājās par 5,1% - līdz 28,852 miljoniem eiro. 

"Tet" pieder valstij SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" personā (51%) un telekomunikāciju kompānijas "Telia Company" meitasuzņēmumam "Tilts Communications" (49%). "Tet" grupā ir uzņēmumi "Tet", "Citrus Solutions", "Data Experts", "Helio Media" un "Baltijas datoru akadēmija". Tāpat "Tet" pieder 23% SIA "Latvijas mobilais telefons" daļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu