Arī novados ar vismazāko vēlētāju aktivitāti balsotāju tomēr vairāk nekā 13. Saeimas vēlēšanās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Novados ar līdz šim vismazāko vēlētāju aktivitāti tomēr novērota lielāka aktivitāte nekā 13. Saeimas vēlēšanās, stāstīja aptaujātie novadu vēlēšanu komisiju priekšsēdētāji.

Olaines novadā, kur līdz plkst.16 nobalsoja 24,69% balsstiesīgo, vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Mārtiņš Grigorjevs stāstīja, ka aktivitāte ir lielāka nekā 13.Saeimas vēlēšanās.

Tāpat Olaines novada vēlēšanu komisijas sekretāre Anita Ivašina teica, ka gandrīz visos iecirkņos dienas gaitā veidojās rindas, bet dienas beigās jau sāk beigties izdalāmie materiāli.

Olaines novada vēlēšanu komisijas pārstāvji teica, ka rīta pusē vēlēšanu aktivitāte pirmajā stundā bija maza, bet dienas laikā palielinājās.

Arī Ludzas novadā, kur līdz plkst.16 bija nobalsojuši 27,45% balsstiesīgo, vēlēšanu komisijas priekšsēdētaja Iveta Gajevska stāstīja, ka aktivitāte, salīdzinot ar 2018.gada vēlēšanām ir lielāka. Cilvēki pēcpusdienā slikto laika apstākļu dēļ nāk mazāk, bet iecirkņu darbinieki ir novērojuši, ka darbs vēlēšanu dienā ir intensīvāks nekā iepriekšējās pašvaldību vai Saeimas vēlēšanās.

Abos novados vēlēšanu komisiju pārstāvji norādīja, ka ievērojami starpgadījumi nav notikuši.

Jau vēstīts, ka sestdien Latvijā notiek 14.Saeimas vēlēšanas. Kopumā Latvijā un ārvalstīs balsstiesīgo skaits ir 1 542 407.

Vēlēšanu iecirkņi Latvijā sestdien ir atvērti no plkst.7 līdz 20.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu