Malka, zivis un dzīvs auns: nabadzīgāko Krievijas reģionu "pabalsti" mobilizējamo ģimenēm (10)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Burjatijas varasiestādes Krievijā sākušas izsniegt malku mobilizēto karavīru ģimenēm. Viena ģimene, kuras loceklis devies karā uz Ukrainu, var rēķināties ar 10 kubikmetriem malkas, bet ziemeļos dzīvojošās ģimenes iegūs līdz 20 kubikmetriem malkas, vēsta “The Moscow Times”.

Lai īstenotu malkas izsniegšanu, Burjatijas pašvaldībās radītas īpašas komisijas, kuras dodas uz mobilizēto karavīru ģimenes mājokli un izvērtē ģimenes nepieciešamību pēc malkas. Vietējās varasiestādes savu lēmumu skaidro, ka “tas ir atbalsts laikā, kad sievām nav vīru, kas palīdz ar malkas sagādāšanu”. Tāpat “pabalstu” saņem vientuļās mātes un mobilizēto pilsoņu vecāki, kuri ir pensijas vecumā.

Iepriekš Burjatijai esošajā Tivas republikā, kas tiek uzskatīta par nabadzīgāko reģionu Krievijā, mobilizēto ģimenēm tika solīts izsniegt dzīvu aunu, malku, kartupeļu maisu un miltus.

Līdzīgi kā Tivā, arī Sahalīnas apgabalā vietējās varasiestādes lēmušas izsniegt mobilizēto un Ukrainā karojošo karavīru ģimenēm “pabalstu”. Pēc reģionālo varasiestāžu teiktā, katrai ģimenei par katru iesaukto pienākas 5-6 kilogrami svaigu zivju. Kopumā zivis pienākšoties 1800 ģimenēm.

Iepriekš vēstīts, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins izsludināja “daļēju” mobilizāciju 21. septembrī. 4. oktobrī Krievijas Aizsardzības ministrija ziņoja, ka iesaukti vairāk nekā 200 000 cilvēku. Aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu joprojām apgalvoja, ka tiks iesaukti 300 000 rezervistu jeb 1% no kopējā mobilizējamo resursa.

Tiesa gan, pēc neoficiālas informācijas, Kremlis licis attālajos un nabadzīgākajos reģionos iesaukt par 2,5 reizēm vairāk vīriešu nekā “bagātākajos reģionos”. Tādējādi Krasnojarskas rajonā mobilizēti teju 5,5% rezervistu (28 tūkstoši cilvēku), Burjatijā – 3,7%, Dagestānā 2,6%, bet Kalmikijā – 2,2% rezervistu. Turklāt, pretēji iepriekš paustajam, nereti mobilizēti tiek arī vīrieši, kuriem vispār nav nekādas militārās pieredzes.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu