Valsts policijas darbinieki izglābj divus cilvēkus no pašnāvības

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Shutterstock

Vakar, 6. oktobrī, Valsts policijā tika saņemta informācija no kādas satraukušās sievietes Ropažu novadā par to, ka viņas dzīvesbiedrs ieslēdzies mājās, izteicis vēlmi veikt pašnāvību un nodarīt pāri ikvienam, kurš ienāks mājās iekšā. Sieviete pa mājas virtuves logu esot pamanījusi medību bisi, kas viņu vēl vairāk nobiedējis un licis domāt, ka vīrs nemelo.

Valsts policijas Salaspils iecirkņa darbinieki nekavējoties reaģēja uz saņemto informāciju un kopā ar Speciālo uzdevumu bataljonu devās uz norādīto adresi. Paralēli, braucot uz vīrieša mājām, pārrunu vedējs telefoniski bija sazinājies ar viņu, lai atrisinātu radušos situāciju mierīgā veidā.

Ierodoties notikuma vietā, pārrunu vedējam izdevās pārliecināt vīrieti nenodarīt sev pāri, atvērt mājas durvis un ielaist likumsargus, lai sniegtu viņam palīdzību. Vīrietis durvis atvēris un policisti iegājuši mājās, kur izņēmuši no viņa medību bisi, vairākas patronas un gāzes ieroci. Jāpiebilst, ka vīrietim nav bijusi ieroču atļauja.

Tāpat likumsargi noskaidroja, ka vīrietis jau vairākas dienas esot lietojis alkoholiskos dzērienus.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 233. panta – par šaujamieroču, šaujamieroču būtisko sastāvdaļu, šaujamieroču munīcijas glabāšanas noteikumu pārkāpšanu. Šobrīd ir nozīmētas izņemto šaujamieroču ekspertīzes.

Līdzīga situācija, kad Valsts policijas darbinieki devušies palīdzēt kādai nelaimē nonākušai meitenei, notikusi 5. oktobrī. Meitenes māte ziņojusi likumsargiem, ka viņas nepilngadīgā meita atsūtījusi viņai atvadu vēstuli un nav atrodama.

Valsts policijas Rīgas Zemgales iecirkņa darbinieki nekavējoties uzsāka meitenes meklēšanu un drīz vien atrada viņu kādā no Rīgas dzīvojamo māju pagrabiem. Meitene jau bija paspējusi iedzert medikamentus ar nolūku veikt pašnāvību. Policisti uz notikuma vietu izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, meitene tika nogādāta ārstniecības iestādē, kur viņai sniegta neatliekamā palīdzība, pateicoties kam viņa tika izglābta.

Valsts policijas darbinieku profesionālā un ātrā rīcība izglāba divus cilvēkus no pašnāvības mēģinājuma, kā arī no iespējamības, ka var tikt ievainota arī kāda cita trešā persona.

Tāpat Valsts policija atgādina – ja esat nonācis krīzes situācijā un ir domas par pašnāvību, aicinām nebaidīties un vērsties pēc palīdzības! Ir iespējams sazināties ar diennakts krīzes centru pa tālruņa numuru 67222922, 27722292, akūtos gadījumos jāzvana Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam pa tālruņa numuru 113 vai jāvēršas pie ģimenes ārsta vai pie citas personas pēc palīdzības.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu