Esi klātesošs diskusijā "Ikdienas maltīte – izaicinājums tūkstošiem iedzīvotāju"!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Rimi

Tuvojoties drēgnajam rudenim un inflācijas kāpumam, nav noslēpums, ka cilvēku skaits, kuri vairs nespēj nodrošināt sev un ģimenei ikdienas maltītes, strauji aug. Brīdī, kad ziemā jāmaksā par siltumu un elektrību, pirmais, uz ko cilvēki sāk ekonomēt, ir ēdiens. Tomēr, pateicoties Latvijas Samariešu apvienības organizētajai pārtikas bankai "Paēdušai Latvijai", ir iespēja sniegt palīdzību šiem bezizejā nonākušajiem ļaudīm. Par to uzzini diskusijā "Ikdienas maltīte – izaicinājums tūkstošiem iedzīvotāju".

"Paēdušai Latvijai" pārtikas banka sadarbībā ar "Rimi Baltic" sniedz atbalstu ar pārtiku trūkumā nonākušajām ģimenēm ar bērniem, senioriem un invalīdiem, kuri nevar saņemt sociālo palīdzību – birokrātisku šķēršļu dēļ viņiem netiek piešķirts trūcīgā vai maznodrošinātā statuss.

"Kopš pirmsākumiem darbību esam paplašinājuši, iesaistoties likumdošanas izstrādē, organizējot humānās kravas, izglītojot un dažādos veidos veidojot izpratni par sabiedrības mazaizsargāto daļu, kura ir pakļauta nabadzībai un atstumtībai, par pārtikas ētisku patēriņu, pārtikas atlikumu samazināšanu," uz trīspadsmit gados paveikto atskatās pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" vadītāja Agita Kraukle, kura būs arī viena no diskusijas viešņām. 

Moderators - Artis Ozoliņš

Diskusijā piedalījās:

  • Pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" vadītāja Agita Kraukle
  • "Rimi Baltic" korporatīvās atbildības un komunikācijas vadītāja Zanda Šadre
  • Latvijas Pašvaldību savienības padomniece veselības un sociālajos jautājumos Ilze Rudzīte
  • Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Viesturs Kleinbergs.

Par ko diskusijas video var uzzināt? 

Diskusija sniedza kopainu par šī brīža situāciju mūsu valstī - cik cilvēkiem Latvijā šobrīd nepieciešama palīdzība ikdienas pārtikas sagādē. Uzzināsi, vai šī situācija ir mainīga, vai konstanti šī cilvēku grupa veido "trūcīgo ļaužu segmentu". Tāpat varēs saprast, kādas šobrīd ir iespējas saņemt atbalstu, ja kāds no mums vairs nevar parūpēties par iztiku sev un ģimenei. Kā šiem cilvēkiem palīdz valsts un kā varam mēs pārējie palīdzēt? Diskusijā vārds tiks dots arī pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" pārstāvei, lai viņa varētu sabiedrību gan iepazīstināt ar pārtikas paku projektu, gan pastāstīt par citiem palīdzēšanas un ziedojuma iespējām. 

Neesi vienaldzīgs, palīdzi arī tu!

Diskusija sadarbībā ar “Rimi Latvia”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu