airBaltic dzimšanas dienas mēnesī uzmanības centrā ir darbinieki

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Publicitātes foto

2022. gada oktobrī Latvijas lidsabiedrība airBaltic atzīmē 27. gadadienu, tādēļ uzņēmums publicē īpašu video, kurā kā pamata kodolu izceļ savus darbiniekus. 27 cilvēki, kas pārstāv dažādas vecuma grupas, profesijas un ir ar darba stāžu no 0 līdz 27 gadiem, pastāsta, ko viņiem nozīmē airBaltic.

airBaltic vecākā viceprezidente personāla vadības jautājumos Alīna Aronberga: "Uzņēmuma visvērtīgākais aktīvs un investīcijas ir nemainīgas – cilvēki. Tie ir mūsu darbinieki, kuri iemieso uzņēmuma vērtības un ik dienu stāsta mūsu stāstu un dalās ar savu kaislību pret aviāciju, tādēļ airBaltic ar viņiem lepojas."

Pašlaik airBaltic strādā vairāk nekā 2050 speciālistu, no kuriem apmēram 800 darba attiecības uzsākuši 2022. gadā. No profesiju un darbības jomām visvairāk ir stjuartu (>600), pilotu (>350), darbības un apkopes darbinieku (>200) un biroja darbinieku (>180).

airBaltic pašlaik strādā 29 tautību pārstāvji – latvieši, lietuvieši, spāņi, ukraiņi, igauņi, itāļi un citi. Turklāt kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā lidsabiedrībā darba gaitas sākuši 50 ukraiņi.

Vidējais airBaltic darbinieku vecums ir 34 gadi, bet vidējais darba stāžs sasniedz 5,5 gadus. Astoņi darbinieki uzņēmumā turpina strādāt kopš tā dibināšanas 1995. gadā – jau 27 gadus. No dzimumu vienlīdzības aspekta 46% darbinieku ir sievietes un 54% vīrieši.

airBaltic dibināta 1995. gada agrā rudenī, Latvijas valstij un Scandinavian Airlines (SAS) vienojoties par kopuzņēmuma izveidi. Tā paša gada 1. oktobrī airBaltic veica pirmo komerciālo lidojumu no Rīgas uz Stokholmu ar SAAB 340 lidmašīnu. 1995. gada oktobrī airBaltic pārvadāja 4400 pasažierus un veica 209 lidojumus. Pa šiem 27 gadiem airBaltic kopumā pārvadājusi vairāk nekā 50 miljonus pasažieru un veikusi vairāk nekā 841 tūkstoti lidojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu