Olu ražotāja "Balticovo" apgrozījums pērn pieauga par 14,9% (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Olu ražotājs AS "Balticovo" pagājušajā gadā strādāja ar 62,435 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 14,9% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa samazinājās vairākkārt un bija 161 252 eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

Gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka "Balticovo" realizācijas cena par 1000 olām pērn palielinājās par 0,13 eiro, salīdzinot ar 2020.gadu, un sasniedza 72,7 eiro par 1000 olām. Cenas kāpums ir saistīts ar barības sadārdzinājumu un ārpus sprostiem turēto vistu olu īpatsvara pieaugumu uzņēmuma sortimentā.

"Balticovo" pērn saražoja kopumā 677 miljonus vistu olu, kas ir par 28 miljoniem vairāk nekā gadu iepriekš.

Uzņēmuma produkcija realizēta Latvijā, kā arī eksportēta uz vairāk nekā 20 valstīm, tostarp galvenie eksporta tirgi bija Igaunija, Lietuva, Čehija, Polija un Vācija.

Vadības ziņojumā teikts, ka pērn Vilces pagastā tika atklāta otrā lielizmēra brīvo vistu novietne, kā arī gada nogalē tika atklāts jauns ražošanas komplekss ar taras noliktavu, olu vārīšanas cehu un olu šķirotavu. Tāpat "Balticovo" 2021.gadā sāka graudu pirmsapstrādes ceha paplašināšanu un jauna elevatora celtniecību Iecavā.

Graudu ceha kompleksa tilpums ļautu paplašināt graudu uzglabāšanu par 30 000 tonnu, kā arī pieņemt graudus no zemnieku saimniecībām ar jaudu 360 tonnu stundā. Uzņēmuma vadība norāda, ka komplekss nodots ekspluatācijā 2022.gada septembrī.

Vienlaikus vadības ziņojumā norādīts, ka "Balticovo" sācis olu saldējumu izplatīšanu Latvijas tirgū.

Uzņēmuma vadība arī min, ka "Balticovo" turpinās audzēt gan skaitliski, gan proporcionāli ārpus sprostiem turētu putnu vietu īpatsvaru Iecavā, kā arī attīstīs brīvo vistu novietnes Daugavpils struktūrvienībā. Tāpat "Balticovo" 2022.gadā plāno sākt darbu pie LEAN metožu ieviešanas, kā arī plānots saules kolektoru parka projekts.

2020.gadā "Balticovo" apgrozījums bija 54,318 miljoni eiro, kas ir par 6,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa palielinājās par 88% un bija 3,034 miljoni.

"Balticovo" pamatdarbība ir vistu olu, olu pulvera, olu šķidrās masas, vārītu vistu olu bez čaumalas, vārītu kapātu olu ražošana un realizācija. Uzņēmuma lielākais īpašnieks, pēc "Balticovo" 2021.gada pārskatā minētā, ir SIA "BCO", kurai pieder 95,53% "Balticovo" akciju. Vienlaikus "BCO" kapitālā, pēc "Firmas.lv" datiem, 67% pieder Tatjanai Poplavskai, bet 33% pieder Valdim Grimzem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu