Sāk jaunu ziedojumu kampaņu Ukrainas atbalstam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Koncerts "Ukrainas brīvībai"
Koncerts "Ukrainas brīvībai" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Fonds "Uzņēmēji mieram" aicina Latvijas uzņēmumus un ikvienu Ukrainas atbalstītāju piedalīties ziedojumu kampaņā "Bez tevis nav uzvaras!", lai nodrošinātu 500 000 eiro lielu ziedojumu Ukrainas aizsardzības spēku stiprināšanai, informēja fonda pārstāvji.

Ziedojumi tiks vākti labdarības koncerta "Veltījums Ukrainai" laikā.

Fonda "Uzņēmēji mieram" vadītāja Laura Skrodele informē, ka vajadzības Ukrainas aizstāvībai pret Krievijas asiņaino uzbrukumu papildinās un mainās, tāpēc, cieši sadarbojoties ar saviem partneriem Aizsardzības ministriju, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, Ārlietu ministriju un citiem, fonds uz tām spēj reaģēt, iesaistot uzņēmumus un sabiedrību.

Skrodele norāda, ka šobrīd visvairāk nepieciešams atbalsts tieši Ukrainas aizsardzības spēka stiprināšanai, piegādājot Ukrainai ātrās palīdzības bruņumašīnas jeb tā sauktās mobilās ambulances, nakts redzamības iekārtas, piemēram, binokļus un monokļus, kā arī dronus un kvadrakopterus. Ņemot vērā nepārtrauktos uzbrukumus, joprojām liels pieprasījums ir pēc ģeneratoriem, kā arī apvidus automašīnām un pikapiem.

Jau kopš pirmās kara dienas fonds "Uzņēmēji mieram" kopā ar vairāk nekā 200 Latvijas uzņēmumiem organizējis aktīvu palīdzību, papildus humānajai palīdzībai savācot ziedojumus vairāk nekā 4,5 miljonu eiro apmērā.

Nacionālo bruņoto spēku vecākais eksperts starptautiskās militāri reliģiskās sadarbības jautājumos Elmārs Pļaviņš, kurš nesen kā atgriezies no Ukrainas, uzsver, ka "visas kampaņā iekļautās ziedojumu pozīcijas ir vitāli svarīgas Ukrainas karavīriem, jo tās dos viņiem priekšrocības, lai uzvarētu Krievijas uzsāktajā karā. Latvija ir apzinājusi, ko Ukrainai šobrīd vajag visvairāk, tāpēc ziedojumi palīdzēs noturēt frontes līniju un iet uz priekšu, lai spētu uzvarēt".

Nesen veiktajā "Norstat" iedzīvotāju aptaujā noskaidrots, ka 64% iedzīvotāju ir gatavi ziedot Ukrainai. No tiem respondentiem, kuri vēlētos ziedot naudu Ukrainai, vairāk nekā puse jeb 56% izvēlētos ziedot Ukrainas ģimenēm un civiliedzīvotājiem, kamēr 36% izvēlētos atbalstīt Ukrainu, ziedojot Ukrainas aizsardzībai un militārajiem spēkiem.

Labdarības koncertā "Veltījums Ukrainai" 24.februārī ar savu atbalstu Ukrainai dalīsies vairāk nekā 100 Latvijas mūziķi un mākslinieki, tostarp Shipsea, Intars Busulis un "Abonementa orķestris", "GG Choir", Raimonds Tiguls, Vestards Šimkus, Kaspars Zemītis, Daumants Kalniņš, "Latvian Voices", grupa "Dagamba", "The Sound Poets", "Tautumeitas", "Carnival Youth", Goran Gora, "Iļģi", vīru koris "Gaudeamus" un citi Ukrainas draugi un atbalstītāji.

Koncerts klātienē norisināsies atjaunotajā Rīgas cirka arēnā, bet tiešraidē to translēs Latvijas Televīzija. Sadarbībā ar "Ziedot.lv" koncerta laikā ikviens skatītājs varēs ziedot Ukrainai, zvanot pa maksas tālruni. Koncerta galvenais mērķis - vākt ziedojumus atbalstam Ukrainai, pērkot biļeti uz koncertu vai uzņēmumiem veicot lielāku ziedojumu un pretī saņemot koncerta ielūgumus. Visi koncertā gūtie ziedojumi tiks novirzīti Ukrainas atbalstam.

"Uzņēmēji mieram" partneri Latvijā ir Aizsardzības ministrija, Nacionālie bruņotie spēki, Ārlietu ministrija, Ukrainas vēstniecība Latvijā, "Ziedot.lv", "Twitter" konvojs un citas humānās palīdzības organizācijas. Savukārt kravu sūtījumu palīdzības saņēmējs ir Ukrainas aizsargi.

Tiešsaistes aptauja veikta 2023.gada janvārī sadarbībā ar pētījumu aģentūru "Norstat", kopumā aptaujājot 1011 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu